‘Milletvekili adayı Bakanlar istifa etmelidir’

‘Milletvekili adayı Bakanlar istifa etmelidir’

Siyaset Yayın: 12 Nisan 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 12.04.2023 16:29:00
Editör -
Okuma Süresi: 52 sn.
Takip EtGoogle News

İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi tarafından yapılan açıklamada milletvekili adayı olan bakanlıların istifa etmeleri çağrısı yapıldı.

İnsan Hakları Derneği'nin yaptığı açıklamada, “Milletvekili listelerinin, Yüksek Seçim Kurulu’na, partiler tarafından tesliminin ardından, daha önce bildiğimiz bir gerçek açıklığa kavuştu. Adalet ve Kalkınma Partisi, Sağlık Bakanı ve Kültür ve Turizm Bakanı dışındaki tüm bakanları, milletvekili adayı olarak gösterdi. Bu durumun hem etik olarak hem de hukuksal olarak mümkün olmadığını, bakanların, milletvekili adayı olmalarıyla birlikte, diğer tüm kamu görevlileri gibi istifa etmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Kamu personeli olan, cumhurbaşkanı atamasıyla bakanlık görevine getirilen kişilerin, diğer kamu personellerinde olduğu gibi seçim kanunun 18. Maddesine göre görevlerinden, istifa etmeleri gerekir” denildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.