EKMEK ZAMLANDI

EKMEK ZAMLANDI

Gündem Yayın: 22 Haziran 2023 - Perşembe - Güncelleme: 22.06.2023 15:45:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

 

 

Geçen yıldan beri 400 Gram ekmeği 6,5 TL’den küçük ekmeği 3.25 TL’den  satan Batman Fırıncılar derneğine kayıtlı 310 fırıncı yeni yapılan zamla beraber  400 gıdam büyük ekmek  8 TL 200 gram  Ekmek   ise 4 TL oldu.

Konuyla ilgi Gazetemize açıklamada bulunan Batman Fırıncılar Dernek Başkanı Adnan Laçin,” bize kayıtlı 310, fırıncı üyelerimizle Ramazan ayında yapılması planlanan ekmek zammını askıya alarak Ramazan ayı dolayısıyla yapmadık.

Ama artık bu fiyat bizleri kurtarmıyor, en son 380 lira olan 50 kiloluk un torbası 550 liraya yükseldi. Ayrıca odun, maya, tuz, işçi giderleri yanı sıra birçok giderler nedeniyle artık bizleri bu fiyat kurtarmıyor. sayın Valimiz Ekrem Canalp’la yaptığımız görüşmelerde bu fiyatın bizi kurtarmadığını ve büyük ekmeği 10 liradan küçük ekmeği 5 liraya satmamız halinde bizleri kurtaracağını kendisine söyledik.ama sayın valimiz büyük yani 400 gramlık ekmeğin tanesini 8 liraya 200 gramlık küçük ekmeği ise 4 liraya satabileceğimizi bizlere söyledi.bizde verilen karara saygı göstererek bundan sonra ekmeği 8 ile 4 liraya satacağımızı siz değerli basın mensuplarının aracılığıyla duyuyoruz,” dedi.

Laçin konuşmasının devamında,” özellikle 400 ve 200 gramın altında gramajı düşürüp ekmek satan ve hijyenik ortamda ekmek yapanlar Batman zabıta müdürlüğüne bağlı ekipler, sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler ve Tarım ekiplerince denetlenmelerini istiyorum,” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.