Batman’dan 450 bin ton ürün alımı yapıldı

Batman’dan 450 bin ton ürün alımı yapıldı

Yayın: 21 Ağustos 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 21.08.2023 14:31:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Hububatçılar ve Zahireciler Derneği Başkanı Halil Ay, Batman Toprak Mahsulleri (TMO) 2023-2024 yılına kadar hasat döneminde arpa ve buğday başta olmak Batman bölgesinden 450 bin tona yakın ürün alımı gerçekleştirdiğini belitti.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan Batman Hububatçılar ve Zahireciler Derneği Başkanı Halil Ay  “Batman TMO mevcut mısır stoklarını satışını yaparak bu yıl mısır alımına hazır bir şekilde giriyor. Yaklaşık 150 Bin ton geçen yıldan devreden mısırlarını çeşitli firmalara satışını yaparak çiftçimize rahat nefes aldırdı. Bu yıl yaşanan depo sorununu çözen Batman Toprak Mahsulleri TMO yetkililerine çiftçilerimiz teşekkür ettiler. TMO 2023-2024 hasadı döneminde arpa ve buğday başta olmak üzere sadece batman bölgesinde 450 bin tona yakın ürün alımı gerçekleştirdi. Bu ürünlerin çoğunu kiraladığı arazilerde stoklayan TMO lisanslı depolarda da alım gerçekleştirdi. Makarnalık buğday ve arpa ve ekmeklik buğdayda piyasa fiyatları TMO fiyatlarına yaklaşmış durumdadır. Makarnalık buğdayda piyasa fiyatları TMO fiyatlarının üzerinde fiyat vermektedir” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.