ŞAİR-YAZAR ŞÜKRAN DEMİRHAN’DAN YENİ ROMAN

ŞAİR-YAZAR ŞÜKRAN DEMİRHAN’DAN YENİ ROMAN

Kültür Yayın: 23 Ekim 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 23.10.2023 11:30:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Geleceğin ışık vaat eden yıldızı Demirhan başarısına başarı ekliyor. Hem yazdıklarıyla hem düşünce yapısıyla her zaman dikkat çeken genç yazar gerçek hayat hikâyesinden oluşan ‘’KIRMIZI GELİNCİKLER’’ isimli yeni bir roman daha yazdı.

Bilindiği üzere daha önce hikâye/roman, şiir ve çocuk hikayesi ile her alanda yazan Demirhan

Yeni kitabıyla ilgili şöyle dedi.

‘’KIRMIZI GELİNCİKLER’’ yani çocuk gelinler. Her şey yaptığım bir yolculuk esnasında bastonuna dayanmış, Emel Hanımı tanımamla başladı.

“Yollarımızın kesişmesi bir tesadüf değildi.  ‘’Belki de tüm kainaat çocuk gelinleri anlatmak istiyordu.’’

Yaşadığı dönemde kadına verilen değersizlikle boğuşmuş, onlarca çocuk gelin görmüştü.

Yüreğinden bir kere öpülmemiş, saçları ağarmış gelinler…

Onları ‘’KIRMIZI GELİNÇİKLERE’’ çok benzetiyordu. Narin, hassas, bir dokunuşta solmaya yüz tutan çocuk gelinler…” onlar toplumumuzun kanayan yarası halinde kitabım her ne kadar geçmiş zamanlara yönelik olsa da hala bir yerler de çocuk gelin olan kızlar var. Yaklaşık dört yıldır araştırmalar yaparak yazdığım ‘’KIRMIZI GELİNCİKLER’’ isimli eserim de çok çalıştım çok yoruldum aşırı uykusuz zamanlarım oldu ama bildiğim bir gerçek var ki hepsine değdi. Bir kitap kurdu ve yazarı olarak çok iyi bir eserin ortaya çıktığını biliyorum. ‘’KIRMIZI GELİNÇİKLER” gibi gerçek hayatlara, yaşanmışlıklara dokunmak, onlara can vermekle kendimle gurur duyuyorum. Çünkü eminim Kadın, Erkek okuyan her insanın kendinden birçok şeyi bulacağı bir eser, okuyan okurlarda bunun farkına varacaktır muhakkak.

‘’Hepimizin yüreğinde yara olan çocuk gelinler yani ‘’KIRMIZI GELİNCİKLER’’; onlar en çok da rüzgârlarda hür sallanmayı hak ettiler. Köklerinden koparılmayı değil…” dedi.

Daha önce üç kitap yazıp iki antolojide yer alan genç yazar ‘’KIRMIZI GELİNCİKLER’’ kitabıyla kitaplarına bir yenisini ekledi. Batman’da 6. Düzenlenecek olan kitap fuarında yer alarak sevenlerini bekliyor.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.