Kentsel dönüşümde 30 bina yıkılıyor

Kentsel dönüşümde 30 bina yıkılıyor

Gündem Yayın: 29 Ekim 2023 - Pazar - Güncelleme: 29.10.2023 15:25:00
Editör -
Okuma Süresi: 53 sn.
Takip EtGoogle News

Batman Belediyesi, ‘İluh Deresi Kentsel Dönüşüm’ projesi kapsamındaki çalışmalarını sürdürüyor.

İlk etapta 12 binanın yıkıldığı Mart 2022 tarihinden bu yana mahkeme kararlarını bekleyen ekipler, 30 hanenin yıkım çalışmalarına yeniden başladı.

İLUH DERESİ YANINDAKİ BİNALARIN YIKILIYOR

Belediye Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, mahkeme kararlarıyla kamulaştırma işlemleri tamamlanan arsaların ve yapıların bedellerinin tespit edildiğini ve peşin olarak hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırıldığını belirterek: “Bu kapsamda daha önce boşaltılan İluh Deresi Bostan Caddesi’ndeki kamulaştırma sınırları içerisindeki yapılar yıkılıp, yol genişletilerek bulvar statüsüne kavuşturulacak” ifadelerine yer verdi. 11 binanın yıkılması için gelecek mahkeme kararının ardından TPAO’ya ait istinat duvarı da genişletilerek tek yönlü yol, Güney Çevre Yoluna bağlanarak bulvar statüsüne kavuşturularak sağlıklı ulaşım sağlanacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.