BAB-GED’den MÜSİAD’a ziyaret

BAB-GED’den MÜSİAD’a ziyaret

Gündem Yayın: 06 Aralık 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 06.12.2023 14:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkan ve üyeleri, MÜSİAD Batman Şubesi’ni ziyaret etti.

Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği (BAB-GED) Başkanı Veysi Demir ve Yönetim Kurulu Üyeleri Bulut Kutlu, Mehmet Salih Seyhan ve Ekrem Turğut’tan oluşan BAB-GED yönetimi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şube Başkanı İrfan Özdemir’e ziyarette bulundu.

Ziyarette Batman, Batman basını ve iş dünyasının sorunları ve durumu ele alınarak görüş alışverişinde bulunuldu.

Başkan Özdemir, Batman ekonomisi, iş dünyasına yönelik çalışmaları ve sel felaketi sırasında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Sel bölgesi ve köylerde 600 öğrenciye bot ve mont yardımında bulunduk. Ancak son zamanlarda yaşananlardan dolayı bir türlü asıl gündemimize ve yapacağız projelere odaklanamıyoruz. Göreve geldikten kısa süre sonra ülke olarak deprem felaketiyle sarsıldık. Ardından seçim gündemi geldi. Şimdi de Batman’da yaşanan sel afeti ve Gazze’de yaşanana katliamlardan dolayı başka gündeme odaklanamıyoruz.” diye konuştu.

Özdemir konuşmasının devamında basının önemine değinerek, basına sorunların tespiti ve çözüm yolları konusunda yapılacaklar ile ilgili kurumlara yol gösterme ve eksiklikleri gösterme açısından önemli görevler düştüğünü söyledi.

Özdemir ayrıca, Batman’da en büyük sorununun gençliğin ve neslin yozlaşması olduğunu ve öncelikli olarak tüm STK’lar ve basının bu konuda çalışma yapması gerektiğin söyledi. Özdemir devamla, “Batman’da işsizlikten ziyade iş beğenmeme sorunu var. Sanayici ve işadamları olarak çalıştıracak eleman bulamıyoruz. Kimse çalışmak istemiyor veya çalışmaya ihtiyaç duymuyorlar.” İfadelerini kullandı.

Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkan Demir de derneğin kuruluşu ve derneğin çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Batman’ın sorunlarına karşı duyarlı olduklarını belirten Demir, “Bahsi geçen sorunları haber ve köşe yazıları ile daha önce gündeme getirdik. Batman’ın sorunlarını çözme noktasında kurumlara yol gösterme anlamında gündeme getirmeye devam edeceğiz. Batman ve Batman basının sorunu ile ilgili olarak katkı sunanlara ve çözüm için adım atanlara dernek olarak destek olacağız.” dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.