Hasankeyf şampiyonaya hazırlanıyor

Hasankeyf şampiyonaya hazırlanıyor

Gündem Yayın: 07 Kasım 2023 - Salı - Güncelleme: 07.11.2023 14:25:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Valiliği ve Batman Belediyesi'nin ev sahipliğinde Hasankeyf'te ilk defa Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası ile Türkiye Motosurf Şampiyonası düzenleniyor.

“HASANKEYF TURİZMİNE YENİ BOYUT KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”

11–12 Kasım’da Hasankeyf’te gerçekleşecek etkinlikler için açıklamada bulunan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp “Yapacağımız su sporları etkinliğiyle beraber Hasankeyf Turizmine yeni boyut kazandırmak istiyoruz. Mart Ayında ekskrin sporlarının şampiyonasını da Hasankeyf’te yapacağız. Su sporlarıyla ilgili şampiyonlukları yaparken Hasankeyf’i kurumsal bir alt yapıya kavuşturacağız. Hasankeyf’te su sporları merkezimizin İl Özel İdaresi üzerinden projesini ihale ettik. Özel bir firmamız hali hazırda Hasankeyf sporları merkezinin projesini hazırlıyor. Bu proje bittiği zaman Türkiye’de yapılacak olan şampiyonlukları yapabileceğimiz bir ilçe haline geleceğiz. Sporların dışında Hasankeyf'imizdeki turizmi eski haline tekrar kavuşturabilmek için yaptığımız başka işler de var. Şap Vadisinde doğal mağaraları 2024 yılı Ocak Ayında hizmete açmayı planlıyoruz. Bu alanda kafeteryalar, oturma bankları ve gezi alanları olacak. Suçeken Köyünde tesisler hazırlıyoruz. Üçyol’da mağara otellerimizi yakında hizmete açacağız” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.