“TPAO’DA SÜREÇ SANCILI…”

Petrol İş Batman Şube Başkanı Veysel Kartal, TPAO’da son 8 aylık süreçte yaşanan yönetimsel sorunların, petrol emekçilerine negatif yansıdığı ve çalışma barışını zedeler hale geldiğini savundu.

Gündem Yayın: 03 Mart 2024 - Pazar - Güncelleme: 03.03.2024 21:41:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

 

Kartal “Petrol üretiminde rekor seviyelerin yakalanması ve her geçen gün yapılan yeni keşiflere rağmen, süreç çalışanlar lehine olumlu ilerlemesi gerekirken, ne yazık ki olumsuzluklar yumağı halini almıştır. Sektörün hatta çalışma hayatının çok gerisinde kalan ücretlerin düzeltilmesi, sendikamızın ve petrol emekçilerinin haklı talebi olmuştur. Öte yandan, artan iş yükü ve personel eksiklikleri kaynaklı emekçiler daha fazla çalıştırılmakta, bu fazla çalışma karşılığı fazla mesaileri ödenmemekte, kesintiye uğramakta, düzensiz, eksik yatırılmaktadır. Ülke gündeminde önemli yer tutan petrol/gaz üretimi ve yeni keşiflerle gurur kaynağı olan güzide kurum, her geçen gün üretimini/karlılığını arttırmakta, ülke ekonomisine büyük bir katma değer yaratmaktadır. TPAO’da petrol üretim rekorlarının asli kahramanları petrol emekçilerine reva görülen ücretlerin, emsal kurumlar seviyesinin üzerine çıkarılması, moral motivasyonu olumsuz etkileyen mesai problemlerinin düzeltilmesi için görüşmelerimiz sürüyor. Umuyoruz ki bir an evvel çalışanlar lehine olumlu sonuçlar elde edilir. Aksi halde emekçilerin yaşadığı sorunlar başta iş sağlığı ve güvenliği, akabinde çalışma barışı olmak üzere çok yönlü olarak, çalışan ve işveren 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.