11 barodan ortak açıklama

11 barodan ortak açıklama

Gündem Yayın: 13 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 13.02.2024 14:11:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

‘Tutuklanan meslektaşlarımız serbest bırakılsın’

Aralarında Batman Barosunun da bulunduğu 11 baro, İstanbul Adliyesi'ne saldırı soruşturmasında tutuklanan 3 Avukatın serbest bırakılmasını istedi.

Adıyaman, Ağrı, Batman, Dersim, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van baroları, yaptıkları ortak açıklamada İstanbul Adliyesi'ne düzenlenen saldırıyla ilgili soruşturmada avukatların tutuklanmasına tepki gösterdi. Açıklamada, "Her koşulda yaşam hakkını savunan Barolar olarak saldırıyı kınıyor, yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz" ifadeleri kullanıldı. Açıklamanın devamında “Saldırıyla ilgili soruşturmada Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar Betül Vangölü Kozağaçlı, Seda Şaraldı ve Didem Baydar Ünsal'ın tutuklandığı belirtilen açıklamada, "Kaçma şüphesi bulunmayan, her gün ofislerinde, adliyelerde hak arama mücadelesi veren avukatlar hakkında verilen tutuklama kararları, meslektaşlarımızı kriminalize etmek ve hedef haline getirmekten başkaca bir amaca hizmet etmemektedir. Barolar olarak; tutuklamanın uygulanacak en son tedbir olduğu göz önünde bulundurularak meslektaşlarımızın serbest bırakılması çağrısında bulunuyor ve mesleğimizi savunmaktan vazgeçmeyeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.