Öğrencilerin İşletme-Fabrika ziyaretleri başladı

Öğrencilerin İşletme-Fabrika ziyaretleri başladı

Eğitim Yayın: 18 Şubat 2024 - Pazar - Güncelleme: 18.02.2024 13:36:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumlarında eğitim gören öğrencilerin alan ve dalları ile ilgili işbaşında çırak-usta ilişkilerini ve mesleki çalışma şartlarını yerinde görmeleri amacıyla işletme ve fabrika ziyaretleri İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran'ın katılımı ile başladı.   

Eğitim-İstihdam İlişkisini Güçlendirme Çalıştayı ve Vali Ekrem Canalp Başkanlığında Toplanan İl İstihdam ve Mesleki ve Eğitim Kurulunda alınan kararlar doğrultusunda Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumlarında eğitim gören öğrencilerin ön alan ve dallarına göre belli bir program dahilinde Organize Sanayi Bölgesi, Küçük Sanayi Sitesi ve benzeri işletme-fabrika ziyaretleri yapmaları kararı verilmişti. Bu karar doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumlarında eğitim gören öğrencilerimizin işletme ve fabrika ziyaretleri başladı.

OSB’DE FABRİKALARA ZİYARET

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Bölümü öğrencilerinin yer aldığı öğrenci grubu işletme ve fabrika ziyaretine Batman Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünü ziyaret ederek başladı. Ziyaret sırasında Müdür Kurtaran, öğrencilerle bir araya gelerek onlarla bir süre sohbet etti. Müdür Kurtaran bu tür ziyaret ve gezilerin, öğrencileri işletmelerle buluşturarak, alanları ve dalları ile ilgili işbaşında çıraklık ve usta ilişkilerini, aynı zamanda mesleki çalışma şartlarını yerinde görmeleri için önemli fırsatlar sunduğunu vurguladı. Bu deneyimlerin, öğrencilerin mesleki bilgilerini pekiştirmeleri ve iş dünyasına ilk adımı atmaları açısından değerli olduğunu belirtti.

EĞİTİM İLE İŞ DÜNYASI ARASINDA KÖPRÜ

Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürümüz, OSB yönetimi ve ziyaret edilen firmaların yetkililerine, sağladıkları destek ve misafirperverlik için öğrenciler adına teşekkür etti. Bu tür iş birliklerinin, eğitim ile iş dünyası arasında köprüler kurarak öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkı sağladığını ifade etti. OSB Bölge Müdürlüğü ziyaretinin ardından Müdür Kurtaran ve öğretmenleri refakatindeki öğrenciler PMC Pano ve POLATSAN Pano şirketlerini ziyaret edip üretim alanlarını gezdiler. Gerçekleşen ziyarette öğrencilere firmaların üretim şefleri ve elektrik mühendisleri tarafından üretim alanları gezdirilerek yapılan çalışmalar ve süreçle ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Eğitim öğretimin bu dönemi boyunca devam edecek işletme gezi ziyaretlerinde 8 alan 13 daldan 9-10-11. sınıf düzeyinde 1.186 öğrenci eğitim gördüğü mesleki alanla ilgili işletme ziyaret gezisine katılacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.