HEDEP, GÖZALTLILARA YÖNELİK BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Halkların Demokrasi ve Eşitlik Partisi (HEDEP), gözaltına alınan HEDEP Gençlik Meclisi üyeleriyle ilgili basın açıklaması gerçekleştirildi.

Yayın: 06 Aralık 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 06.12.2023 20:09:00
Editör -
Okuma Süresi: 1 dk.
Takip EtGoogle News

 

 

HEDEP Gençlik Meclisi öncülüğünde parti binası önünde yapılan basın açıklamasına HDP, HEDEP ve DBP il örgütleri, görevden uzaklaştırılan Belediye eşbaşkanı Songül Korkmaz, Barış Anneleri İnsiyatifi, TJA aktivistleri, Gençlik Meclisi üyeleri ve partililer katıldı.

HEDEP Gençlik Meclisi adına basın açıklamasını okuyan Eyüp Alphan, “Bizler Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi gençliği olarak 3 gün önce 24 Aralık’ta Diyarbakır’da yapacağımız gençlik kongremize davet etmek için Diyarbakır caddesinde barışçıl bir şekilde bildiri dağıtıp haklımızı kongremize davet etmek istedik. Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkı kapsamında hem yasal, hem de anayasal olan hakkımızı kullanmak istedik. Fakat kolluk güçleri ne anayasasını ne de yasayı tanımaktadır. Kolluk güçleri gençlik meclisimizce bildiri dağıtımı sırasında üyelerimize müdahalede bulundu. Nasıl 3 gün önce boyun eğmediysek bu gün de eğmeyeceğiz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.