Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde söz aldı.

Genel Kurul'da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçelerinin görüşüldüğü mecliste söz alan Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Batman'ın cumhuriyetin kuruluşundan kısa bir süre sonra gerçekleştirilen petrol arama ve üretim faaliyetl

Yayın: 13 Aralık 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 13.12.2023 15:33:00
Editör -
Okuma Süresi: 59 sn.
Takip EtGoogle News

 

 

 

Bu özelliğiyle de Batman'ın  Türkiye petrol tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğuna işaret eden Nasıroğlu şöyle konuştu:

 

"Batman da toplam 37 petrol ruhsatı bulunmaktadır. Günümüze kadar 1.396 kuyudan toplam 2 milyon 350 bin metre sondaj çalışması yapılmıştır. Ham petrol üretiminde de Batman yüzde 26’yla Türkiye'nin önemli bir petrol üretim merkezidir. Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Maden Kanunu’na göre çıkarılan madenin ocak başındaki fiyatının yüzde 4’ü devlet hakkı olarak ayrılmaktadır. Devlet hakkının yarısı ise madenin çıkarıldığı ilin özel idaresine aktarılmaktadır. Türk Petrol Kanunu’nda ise devlet hakkıyla ilgili petrolün çıkarıldığı ile herhangi bir pay ayrılmadığı görülmektedir. Aynı şekilde Türk Petrol Kanunu’nda yapılacak bir değişiklikle devlet hakkı gelirinin bir kısmının aynı Maden Kanunu’nda olduğu gibi petrolün çıkarıldığı ile verilmesi gerektiğini düşünmekteyim."dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.