Valilik, Malabadi Köprüsü için kolları sıvadı

Valilik, Malabadi Köprüsü için kolları sıvadı

Gündem Yayın: 16 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 16.01.2024 12:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Valiliği 1147 yılında Artuklular döneminde inşa edilen ve UNESCO Dünya mirası geçici listesinde yer alan tarihi Malabadi Köprüsü’nü turizme kazandırmak için Batman tarafında yapılacak peyzaj çalışmaları için kolları sıvadı.  

İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan proje kapsamında; köprünün İlimiz sınırında bulunan kısmında; kafeterya, yürüyüş yolu, çocuk oyun alanı, seyir terası, kademeli oturma ve dinlenme alanları yapılarak, yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunulacak.

MALABADİ’NİN GÖRKEMİ VE BATMAN ÇAYI SEYİR TERASINDAN İZLENECEK

Tarihi taş köprüler içerisinde kemeri en geniş olma özelliğine sahip olan Malabadi Köprüsü’nün, görkeminin rahat izlenmesi için seyir terası,  açık ve kapalı kafeteryalar ile çocuklar içinde oyun grupları yapılacak.

BÖLGE TURİZMİNİN YENİ DURAĞI OLACAK

Batman-Diyarbakır sınırında yer alan tarihi köprünün sağ tarafı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafında peyzaj çalışmaları yapılırken, sol sahilde ise Batman Özel İdaresince peyzaj çalışmalarına başlanacak. Peyzaj çalışmaları tamamlandığında UNESCO Dünya mirası geçici listesinde yer alan Malabadi Köprüsü; yerli ve yabancı turistlerin yeni durağı olacak. Ziyaretçiler, burada köprünün ihtişamını ve derin bir vadi oluşturarak sesiz akan Batman Çayının oluşturduğu eşsiz manzarayı izleme imkanına kavuşmuş olacaklar. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.