3 bin yıllık tarihi gölün proje çalışmalarına başlandı

3 bin yıllık tarihi gölün proje çalışmalarına başlandı

Gündem Yayın: 01 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 01.02.2024 14:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kozluk ilçesinde Oyuktaş Köyü, Yeşilyurt Mezrasında yaklaşık 3 bin yıllık geçmişe sahip Erzen Antik Kenti Balıklı Göl'ü için proje çalışmaları başlatıldı.

Kozluk ilçesinde  Oyuktaş Köyü, Yeşilyurt Mezrasında yaklaşık 3 bin yıllık geçmişe sahip Erzen Antik Kenti Balıklı Göl'ü, Roma döneminden itibaren insanlar tarafından inanç ve sağlık turizmi kapsamında kaplıca, kür merkezi ve tedavi amacıyla kullanılmıştır. Günümüzde de şifa merkezi olarak bilinmekte ve gölde yaşayan balıkların kutsal olduğuna inanılıyor.

BATMAN İÇİN YENİ BİR TURİZM ROTASI OLACAK

İl Özel İdaresi finansmanı ile Kozluk Kaymakamlığı ve İl Kültür ve Turizm Müdürülüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında; 9,5 dönüm arazi üzerinde kamelya alanları, 785 metrekare yürüyüş alanı, 816 metrekare araç alanı, göl etrafı ve yürüyüş yolunda ahşap pergoleler, ahşap banklar, ahşap köprüler, sosyal donatı alanları ve ağaçlandırma çalışmaları ile toplam 8 dönüm yeşil alan yapılarak yerli ve yabancı turistlerimizin hizmetine sunulacak.

KÜR VE ŞİFA MERKEZİ

Proje ile ilgili Kaymakam Ekrem Güngör; Proje sayesinde “Ziyaretçilerimiz gölün huzur veren atmosferinin keyfini çıkarırken aynı zamanda görsel bir şölen sunan Erzen Antik Kenti Balıklı Göl’ de tarihi havayı soluyacaklardır. Peyzaj çalışmalarıyla doğal güzellikler ve gölün tarihi kimliği ön plana çıkacaktır. Çalışmalar sayesinde gölün bilinirliği artacak, kür ve şifa merkezi olan tarihi balıklı gölümüz Batman için yeni bir turizm rotası olacaktır. Tüm çalışmalarımızda bizlere büyük destekler veren Batman Valimiz Sayın Ekrem Canalp’e şükranlarımızı sunuyor, Bakanlığımız, İl Özel İdaremiz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz, projemiz ilçemiz adına hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.