Kurutulmuş çileklere talep artıyor

Kurutulmuş çileklere talep artıyor

Gündem Yayın: 26 Temmuz 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 26.07.2023 17:16:00
Editör -
Okuma Süresi: 51 sn.
Takip EtGoogle News

2018 yılında kurutulmuş çilek işine başlayan Sasonlu Kadın Girişimci Lale Basut, yılda yarım ton çilek kurutuyor. Basut ‘taleplere yetişemiyoruz.”

‘İmkanlarım dahilinde yarım ton çilek kurutabiliyorum’ diyen Basut “İmkanlar sağlansa çilek kurutma işinde istihdamda sağlanır. Yıllık kurutulmuş çilek 1 buçuk tonu geçer. Daha fazla çilek kurutsam müşterileri hazır. Şu anda Türkiye'nin birçok iline satış yapmaktayım. Hedefim daha çok kurutup ihracat yapmak istiyorum.” Güneş enerjisiyle kuruttuğu çilekleri hem iç piyasaya hem de Avrupa’da alıcıların olduğunu dile getiren Basut, çilek kurutma işini büyütmek istediğini söyledi. Lale Basut’un, Çıtır Çileğim Projesi, Bakanlığın Tarımda Genç Kadın Girişimciler Güçleniyor Proje Yarışması’nda 75 proje arasından birinci, Türkiye’de ise 2. olmuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.