‘Emekliler adil olanı istiyor’

‘Emekliler adil olanı istiyor’

Gündem Yayın: 11 Temmuz 2023 - Salı - Güncelleme: 11.07.2023 15:38:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Emekli Memur-Sen Batman İl Başkanı Mehmet Şirin Turan, “Kamu görevlisi emeklisi demek; milletine ve devletine yıllarca hizmet eden, hayatının geri kalanında geçim derdi yaşamadan hürmet görmeyi hak eden demektir” dedi.

Emekliliğin sadece devlete yük, sosyal güvenliğe maliyet, hazineye gider değil; yıllarca emek verilmiş, katkı sunulmuş, alın teri akıtılmış, vergisini eksiksiz yatırmış bir sürecin kazanımının olduğunu ifade eden Turan, “Kira fiyatlarında yaşanan artışlar, emtia fiyatlarındaki yükselişler, gelirden daha çok artan giderler ve en düşük emekli kamu görevlisi aylığının asgari ücretin altında kaldığı görülerek artış yapılmalı, en düşük kamu görevlisi aylığı adil bir ücrete kavuşmalıdır. Kaldı ki bu rakamlar Emekli Sandığı Kanununa göre hesaplanmışken, 5510 sayılı Kanundaki mağduriyet çok daha büyük bir boyuta ulaşmıştır. Emekliler, torununa harçlık verirken, markette alışveriş yaparken ve hayatının diğer alanlarında gelir düşüklüğünü ve geçim sıkıntısını hissetmek istemiyor” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.