''Hedefimiz, Batman'ı markaların kenti yapmaktır''

''Hedefimiz, Batman'ı markaların kenti yapmaktır''

Gündem Yayın: 24 Mart 2024 - Pazar - Güncelleme: 24.03.2024 14:49:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Basın Konseyinin Geleneksel olarak düzenlediği üçüncü  'Yılın başarılı Gazetecileri' yarışmasında dereceye giren gazeteciler düzenlenen törenle ödüllerini alırken  Bozooğuları Hotelindeki İftar yemeği ve ödül törenin de konuşan LAVİ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sabit Ceylan, hedefimiz sadece kendi markamızı değil, bütün Batman'ı markalar kenti yapmaktır dedi. 
'' BATMAN'IN BAŞARISI HEPİMİZİN BAŞARISI OLACAK''
Batman Basın Konseyi Derneği'nin 'Yılın Başarılı Gazetecileri' ödül töreninde konuşan LAVİ Yönetim kurulu Başkan Yardımcısı Sabit Ceylan, Bir birimizin başarılarından bahsetmek, birbirimizin değerini bilmek, Batman'ı  diğer illerin önüne çıkartacak bu gibi  etkinlik ve organizasyonları önemsediklerini belirtti.   LAVİ'nin marka oluş serüvenini anlatan Sabit Ceylan, ''Lavi markası ile Taze Meyve, donuk meyve, meyve suyu konsantresi ve meyve suyu üretiyoruz. 5 yıl gibi kısa bir sürede LAVİ  markası ile bütün ulusal marketlere girdik ve Türkiye çapında satış yapıyoruz ayrıca 35 ülkeye ihracat yapıyoruz. LAVİ’nin başarı hikayesi ile ilgili size anlatmak istediğim iki tane olay var;Bunlardan biri de 4 yıl önce Adana’nın en büyük ihracat firmalarından biri Aksun Gıda ile görüşmeye gitmiştik. Ürettiğimiz meyvelerin ihracında iş birliği yapmak için görüştük. O gün firma ortaklarından Akın bey ile konuşurken; “Taze üzümsü meyveler ihraç eden dünyanın en büyük firması; yılda 2,5 milyar $ ciro yapan Driscoll firmasından bahis edip. Hedefimiz kendi markamızı yurt dışında Driscoll markasının yanında, aynı rafta görmek.” demişim. Üzerinden 1 yıl geçti yurt dışından bir telefon  geldi, arayan Akın bey “Abi tebrik ediyorum, başarmışsınız.” Dedi. Bir de fotoğraf gönderdi, driscoll markası ve bizim ürünümüz yan yana Yine 5 yıl önce Migros’un üst düzey yetkilileri ile görüşme yaptık, bizim bu bölgede yaptığımız çalışmaları dinledikten sonra kibarca şu anda onlarla çalışabilecek tecrübe ve birikime sahip olmadığımızı, hazır olduğumuzda bizim ile çalışmak istediklerini belirttiler. Biz de 5 yıl boyunca pek çok projeyi gerçekleştirdikten ve tecrübe kazandıktan sonra geçen sene bu coğrafyanın ürünlerini Migros raflarında yer almasını sağladık. Bu iki anı benim için çok değerli; 1 - Eğer driscoll ile aynı rafta satışı hedef olarak önümüze koymasaydık, hiçbir zaman böyle bir başarının olma ihtimali masaya gelmezdi. 2-Eğer biz sabırla kendimizi hazırlamasaydık, çalışmasaydık bugün Migros’ta LAVİ markasını göremezdik. Bugün Batman’ın  bir markası Batmanda yetişen böğürtlen ve çileği; üstelik çileğin üzerinde Sason çileği coğrafi işareti ile, ulusal marketlerde satabiliyorsa, biz bu başarıların devamını getirebiliriz anlamına geliyor. Herkesin dikkatini bir noktaya çekmek istiyorum, 4 milyon dekar sulu tarım arazisinin göbeğinde gıda ihtisas organize sanayi bölgesi kuruyoruz. Eğer biz kendimizi buna hazırlarsak Batman’da  100'ü aşkın   Marka yeşertebiliriz bu topraklarda. 150 ülkeye daha ihracat yapabiliriz.  Bugün ne kadar önemli bir şey olduğunu hissetmiyoruz ama 10 yıl sonra, 4 milyon dönüm arazi bizim gibi 1000 tane  fabrika besleyebilecek üretim gücü verecek ve Batman’ı bölgenin yıldızı yapacaktır. Siz basın mensuplarından ricamız bu ufku herkese ileterek çiftçisinden, sanayicisine herkesin ufkunu ortaklaştırmamıza yardımcı olmanızdır'' ifadelerini kullandı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.