Oduncu, Narin Falay’ı Bakan Yılmaz’a sordu

Oduncu, Narin Falay’ı Bakan Yılmaz’a sordu

Siyaset Yayın: 22 Mart 2024 - Cuma - Güncelleme: 22.03.2024 14:37:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Narin Falay isimli hükümlünün hak ihlaline uğradığını ileri sürerek Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a soru önergesi yöneltti.
Milletvekili Oduncu “Batman M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan Narin Falay'ın 4 aydır hak ihlallerine maruz kaldığı ve tehdit edildiğini iddia ediliyor. Falay'ın sağlık hakkına erişiminin engellendiği ve gardiyanlar tarafından tehdit edildiğini ileri süreN Oduncu “Batman M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlü bulunan Narin Falay’a yönelik uygulanan tehdit ve hak ihlallerinden haberdar mısınız? Söz konusu tehdit ve hak ihlallerinde bulunanlar hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Tutuklu ve hükümlülerin hem uluslararası hem de ulusal mevzuat kapsamında sağlığa erişim hakkı koruma altına alınmıştır. Narin Falay’ın sağlığa erişim hakkı hangi gerekçeyle engellenmektedir? Batman M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan Narin Falay’ın başka bir cezaevine nakil talebi neden karşılanmamaktadır?“ dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.