HDP Eş Genel Başkanı Sancar: Batman’dan 5 vekil bekliyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Sancar: Batman’dan 5 vekil bekliyoruz

Siyaset Yayın: 07 Mayıs 2023 - Pazar - Güncelleme: 07.05.2023 16:29:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Yeşiller Sol Parti tarafından düzenlenen mitingde Batmanlı seçmenlere seslendi. Sancar, Batman’dan 5 vekil beklediklerini söyleyerek, Beş sıfır ile Batman halkı bir kez daha tarih yazıyor” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Batman Kültür Mahallesi’nde bulunan 8 Mart Kadın Parkı’nda miting düzenledi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı ve Yeşil Sol Parti Batman Milletvekili Adayı Keskin Bayındır Yeşil Sol Parti adayları mitinge katıldı. 

“BEYAZ TOROS İTTİFAKI’NIN SONU GELECEK”

Mitingte konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, “Gençler ile başladık gençlerle devam edeceğiz. Dün başardık bugün de başaracağız. Kazanacağımız, başaracağımız gün yakındır. Beyaz Toros İttifakı’nın sonunu getireceğiz. Beyaz Toros İttifakı’nın sonu gelecek, Yeşil Sol Parti’nin, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın dönemi başlayacak. Batman’dan bir isteğimiz var. Bu ittifak Beyaz Toros İttifakı’dır. Aklamak istiyorlar. Ama bizler onların aklanmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ’TAN SES KAYDIYLA MİTİNGE ÇAĞRIDA BULUNDU

Edirne Cezaevi'nde 2016 yılından beri tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ses kaydı mitinge katılım sağlayan halka dinletildi. Demirtaş, ses kaydında, Yeşil Sol Parti seçmenine “Bir oy Yeşil Sol Parti’ye, bir oy Kemal Kılıçdaroğlu’na” çağrısında bulundu. Demirtaş, “14 Mayıs’ta sandığa gidin ve her iki oyunuzu da gönül rahatlığıyla kullanın. Bir oy Yeşil Sol Parti, bir oy Kemal Kılıçdaroğlu’na. Değerli halkım farkında olduğunuzu biliyorum ben direnme gücümü sizlerden alıyorum” dedi.

“BATMAN YOKSULLUĞUN NE OLDUĞUNU BİLİYOR”

Batman’daki yoksulluğa dikkat çeken HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Batman yoksulluğun ne olduğunu biliyor. Batman 81 kent içerisinde sondan 9’uncu yoksul kenttir. Gençlerimiz giyim atölyelerinde sefalet içerisinde çalıştırıyorlar. Batman’ın petrolü var ancak bu petrollü iktidar kendi yandaşlarına dağıtıyorlar. Her seçim önünde petrol ve gaz buluyorlar. Ama petrol burada. Bu petrolün bu halka bir faydası var mı? Bunlar hepsi seçim yalandır. Halk yoksul, gençler işsiz. Bizler bu sömürüyü bitirmeye geliyoruz. Edip Solmaz’ı belediye başkanı seçen bu irade 5-0 yapmaya hazır mı? Batman’dan beş vekil bekliyoruz. Batman direniş ve inşanın iç içe geçtiği bir kenttir. Batman hem direniyor hem de inşa ediyor. Beş sıfır ile Batman halkı bir kez daha tarih yazıyor” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.