Aldıkları kurslar işveren oldular

Aldıkları kurslar işveren oldular

Gündem Yayın: 31 Mayıs 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 31.05.2023 16:08:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Belediyesi öncülüğünde 2021 yılında hayata geçirilen BİL-MEK sayesinde dezavantajlı kadınlar, sadece çalışan değil, işveren ve girişimci olarak da yaşamlarını sürdürmeye başladı. son iki yılda Batman Belediyesi tarafından verilen kurslar sayesinde 40 kadın girişimci kendi iş yerini açarak aile ekonomisine katkı sunmaya başladı.

Batman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde Bilgi ve Mesleki Eğitim Kursları (BİL-MEK)’nda eğitim gören dezavantajlı kadınlar, Halk Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla profesyonel bir eğitim alıyor.

Kadınlar; el sanatları, tekstil, kuaförlük, çocuk gelişimi, resim, bahçıvanlık, okuma-yazma ve aşçılık gibi farklı dallarda aldıkları eğitimle iş yeri açarak aile ekonomisine katkı sağlıyor. 

Belediye Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Aslı Tan Konaç, BİL-MEK’ten sertifika almaya hak kazanan kadınları, açtıkları iş yerlerinde ziyaret etti.

Konaç, “Son iki yıl içerisinde 40’ın üzerinde dezavantajlı kadın kendi iş yerini açma cesareti gösterdi. Kursumuza gelen kadınlara sadece kurs vermekle kalmıyor, aynı zamanda onlara kendilerini geliştirecek, kendilerini motive edecek eğitimler de veriyoruz” şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.