Son bir ayda 36 kadın katledildi

Son bir ayda 36 kadın katledildi

Gündem Yayın: 08 Mart 2024 - Cuma - Güncelleme: 08.03.2024 15:45:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

İHD öncülüğünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen basın açıklamasında Kadın cinayetlerinde büyük artış olduğunu ve son bir ayada 36 kadının katledildiği belirtildi.

İHD Batman şubesi ve Batman Barosu Kadın Hakları Merkezi ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın metnini İHD şube eş başkanı ve İHD genel başkan yardımcısı Av. Rumeysa Deniz kaya okudu. Deniz açıklamasında “Kadınlar yaşamın her alanında baskıya ve ayrımcılığa maruz kalıyorlar. Sokakta şiddete uğruyoruz, evde şiddete uğruyoruz, gözaltında şiddete uğruyoruz, cezaevinde şiddete uğruyoruz ve iş yerlerimizde şiddete uğruyoruz. Coğrafyamızda bir yıl önce yaşanan büyük depremin acıları ve sıkıntıları maalesef kadınlar açısından hala devam ediyor. Son bir ayda 36 kadın, erkekler tarafından katledildi, 17 kadın da şüpheli bir biçimde yaşamını yitirdi. Bu sayılar son derece korkunç olduğu gibi aynı zamanda kadına yönelik şiddetin de büyüklüğünü gösteriyor. Kadınların ifade ve örgütlenme özgürlükleri, büyük baskı altında. Kadın örgütleri maalesef ki yaptıkları sokak gösterilerinde sürekli taciziyle karşılaşıyorlar, işkenceye ve kötü muameleye maruz kalıyorlar. Yine adli ve siyasi nedenle cezaevinde olan kadınlar, çıplak arama dayatmasına, çeşitli işkence ve kötü muamele uygulamalarına maruz kalıyorlar” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.