Vali Canalp’tan iddialara karşı sert yanıt: “Yaramızı deştiler”

Vali Canalp’tan iddialara karşı sert yanıt: “Yaramızı deştiler”

Gündem Yayın: 29 Kasım 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 29.11.2023 15:06:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp basın mensuplarıyla TPAO Kristal Park tesisleri toplantı salonunda bir araya gelerek başta sel felaketi olmak üzere gündemle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

“24 BİN İHBAR GELDİ”

Sel felaketinde yaşanılanlara değinen Vali Canalp, “ Sel afeti dolayısıyla vatandaşlarımızdan toplamda 24 bin ihbar geldi. Bu 24 bin ihbardan 6 bin 586 tanesi bizden vaka olarak kayıtlarımıza geçti. Biz bu afete 2018 personel, 337 araç ile müdahale ettik. 142 vatandaşımızı seldeki afette  kurtardık. Maalesef 4 vatandaşımız, Allah’tan rahmet diliyoruz, vefat etti ve 3 vatandaşımız da yaralı olarak kurtarıldı. Hasar tespiti ile ilgili üç şeyi sizinle paylaşmak isterim. Bir tanesi, binada oluşmuş olan hasardır. İkincisi eşya hasarı, üçüncüsü de tarımsal zararlardır.  Bizim 1118 binamızda, toplamda da 3120 bağımsız bölümümüzde tarama yapıldı. Bunların içerisinden 899 bina ve 2 bin 680 balçıklı binada herhangi bir hasar tespit edilmedi. 202 bina ve 402 bağımsız bölümde ise hafif hasar tespit edildi” dedi.

“YARAMIZI DEŞMEYE ÇALIŞTI”

Görevden uzaklaştırılan Belediye Eş Balkanı Mehmet Demir’in sel ile ilgili yaptığı demeçlere sert yanıt veren Vali Canalp, “Selin yaşandığı daha birinci gününde bizim görevden uzaklaştırılmış belediye başkanımız gitti sahada, biz yaramızı sarmaya çalışırken, yaramızı deşmeye kalkıştı. Sonra ikinci gününde heyet olarak bir kısım siyasiler, sözüm ona siyasiler sahada gene provakatif açıklamalar yaptı. Bu ne Türkiye’de ne de dünyada görülmüş bir şey değildir. İnsanları temel öncelikli ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken,  biz yaramızı sarmaya çalışırken bir kısım insanlar geldi bizim yaramızı deşmeye çalıştı” diye konuştu.

“EŞ BAŞKANLIK BOŞ BAŞKANLIK”

Açıklamasının devamında Batman Milletvekili Keskin Bayındır’ın iddialarına yanıt veren Vali Canalp, “Keskin Bayındır. Bu, Batman milletvekili. Bir partinin sözüm ona eş genel başkanı.  Dediği şey, vatandaşlarımızın yemek ihtiyaçları karşılanmıyor, barınma ihtiyaçları karşılanmıyor, sadece çorba dağıtıyorsunuz. Aynen böyle ifadesi.  Kimse de afet alanına gelmedi, diyor. Yazıklar olsun. Batman’dan haberiniz var mı ? Bizim her ilçede aşevi olduğunun farkında mısınız ? Siz farkında olmadığınız ve bilmediğiniz için de sallıyorsunuz. Sallamak alışkanlık yapmış. İkincisi, vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçları karşılanmadı diyorsunuz. Yazıklar olsun. Bütün vatandaşlarımızın teker teker, kimin nerede barınma ihtiyacı varsa onları ortaöğretim öğrenci yurdumuza aldık ve bu vatandaşlarımıza yemekleri de dahil, barınma ihtiyaçlarını, giyim ihtiyaçlarını, her bir ihtiyaçlarını karşıladık.  Siz hangi yüzle barınma ihtiyaçları karşılanmadı diyebiliyorsunuz?  Evet. Keskin Bayındır sen çok konuşuyorsun ama boş konuşuyorsun. Sen eş başkanlığı da boş başkanlığı da birbirine kendi bünyende birleştirmişsin. Eş başkanlık değil, bu aynı zamanda boş başkanlık” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.