ÖRNEK PROJE BAŞLADI

ÖRNEK PROJE BAŞLADI

Gündem Yayın: 19 Aralık 2023 - Salı - Güncelleme: 19.12.2023 14:11:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Valiliği organizasyonunda, Batman Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğinde okul öncesi öğrencilerine beslenme desteği projesi, Çay Mahallesi’nde start aldı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından okul öncesi öğrenciler için başlatılan beslenme desteği projesi, Çay Mahallesi’nde bulunan Mehmet Akif Ersoy Anaokulunda başladı. Etkinliğe Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp ile Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut Kurtaran katıldı.

“BATMAN’DA İLKLERİ GERÇELEŞTİRİYORUZ”

Üniversite öğrencilerine sundukları yemek desteğini tüm yaş grubu öğrencilere yaymak istediklerini belirten Vali Canalp “Batman’da Türkiye’de ilkleri gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Taziye evi Türkiye’de her yerde var ama taziye evinin tamamen belediye tarafından karşılandığı Türkiye’deki tek örnek Batman Belediyesi’dir. 15 bin üniversite öğrencimizin günlük yemek giderini Batman Belediyesi olarak karşılıyoruz. Aşevi konusunda da, il merkezi ve her ilçesinde aşevi olan Türkiye’de sadece 2 vilayet var. Bunlardan biri Edirne, ikincisi de Batman’dır. Ayrıca, belediye olarak kendi fırınımızda her gün yaklaşık 40.000 ekmek üreterek vatandaşımıza ücretsiz olarak dağıtıyoruz” dedi.

“3 BİN 450 ANAOKUL ÖĞRENCİSİNE KAHVALTI DESTEĞİ”

Anaokullarına kahvaltı desteğine başladıklarını ifade eden Vali Canalap “Üniversite öğrencilerimize yemek desteğinden sonra şimdi de 26 anaokulundaki 3 bin 450 okul öncesi okul öncesi ve ana sınıfı öğrencilerimize sabah kahvaltısı desteği sağlıyoruz. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı boyunca bu desteği sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.