Petrolkent Aile Destek Merkezi açıldı

Petrolkent Aile Destek Merkezi açıldı

Gündem Yayın: 10 Mart 2024 - Pazar - Güncelleme: 10.03.2024 14:53:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp’in katılımı ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yapımı tamamlanan ve kadınlara yönelik hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde hizmet veren “Petrolkent Aile Destek Merkezi” ile Batman Aile Destek Merkezinin açılışı gerçekleştirilerek, kadınlara gül dağıttı.

Düzenlenen mesleki eğitim ve el sanatları kurslarında kadınların çalışma hayatına katılımlarını sağlamak amacıyla hizmet veren Aile Destek Merkezlerinin açılışını gerçekleştiren Vali Canalp, kursiyerleri ziyaret ederek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

“ADEM’LERDE 18 BİN 696 KURSİYER MEZUN OLMUŞ

Aile Destek Merkezlerinde yürütülen hizmetlere ilişkin bilgi veren Vali Canalp, “İlimizin değişik semtlerinde toplam 8 adet Aile Destek Merkezi ile hizmet vermektedir. Bu merkezlerde bugüne kadar değişik alanda 1636 kurs açılmış ve toplam 18 bin 696 kursiyer mezun olmuştur. Eğitimini başarıyla tamamlayan kadınlar ise sertifika almaya hak kazanırken aile bütçelerine de katkı sağlıyor. “

‘1040 KURSİYERİMİZ MESLEK SAHİBİ OLDU’

Kadınlara yönelik ilimizde hizmet veren diğer kurumların çalışmalarına değine Vali Canalp, “ADEM’lerin yanı sıra ilimizdeki 4 Adet Çok Amaçlı Toplum Merkezi’nde; 2023 yılında 147 kursta 2 bin 140 kadınımız ve kızımız, 2024 yılının 2 ayında 42 kursta 1040 kursiyer kadınımız ve kızımız meslek sahibi olmuştur.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.