ŞAH-MAR AİLESİNDEN YENİ YATIRIM

ŞAH-MAR AİLESİNDEN YENİ YATIRIM

Yayın: 17 Mart 2024 - Pazar - Güncelleme: 17.03.2024 16:17:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

 

Batman’da son birkaç yıldır adından sıkça söz ettiren ve yüzlerce ailenin istihdam kaynağı olan ŞAH-MAR Marketler Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı İş İnsanı Mehmet Taşkıran’la yeni şubesinde Batman Olay Gazetesi olarak yılsonunda açacağı yumurta fabrikası üzerine söyleyişi yaptık.

SAYIN TAŞKIRAN, KURACAĞINIZ FABRİKA HAKKINDA BİLGİ VERİR MİSİNİZ?

Taşkıran: “Batman’a yatırım amaçlı yeni  bir projeyi daha  hayata geçiriyoruz.  İlk etapta 100 bin tavukla dev yumurta tesisimizi kuracağız. İkinci etapta ise 400 bin tavukla üretim yapmayı hedefliyoruz.

SAYIN TAŞKIRAN BU TESİS NE KADARA MAL OLACAK?

 Taşkıran, “Tesisimiz normal ölçüde bir maliyetle olacak, amacımız kuracağımız yeni tesiste kaliteli yumurta üretip ve  Türkiye’de kendi markamızı oluşturmak.

SAYIN TAŞKIRAN, FABRİKAYI NEREYE KURACAKSINIZ?

Taşkıran, “Bu yılsonunda hayata geçireceğimiz yumurta fabrikamızı Kurtalan ilçesine bağlı Gözpınar köyün girişinde bulunan sera alanımızdaki iş yerimize bitişik arazimizin üstünde tesisin kurulumunu yapıyoruz ve hedefimiz yıl sonunda bitirip seri bir şekilde üretime geçmektir.

GÜNLÜK YUMURTA KAPASİTESİ NE KADAR OLACAK?

Taşkıran, “Günlük yumurta tesis kapasitesi toplam 13 bin koli ilk etap 3.300 koli yumurta kapasitesinde üretim gerçekleştireceğiz. Üreteceğimiz yumurta kolilerimizi öncelikle kendi marketlerimizde  satışını yapıp akabinde Batman piyasasına sonrasında ise Irak’a ihracat edeceğiz. Amacımız yumurtada yeni bir Türkiye markası olmak ve bu yönde hedeflerimizi adım adım gerçekleştireceğiz Allah’ın izniyle” dedi.   

SAYIN TAŞKIRAN, NEDEN BÖYLE BİR YATIRIMA İHTİYAÇ DUYDUNUZ?

Taşkıran, “Biz ŞAH-MAR ailesi olarak öncelikli olarak toplumun yararını gözetmekteyiz. önceliğimiz müşterilerimizdir. Sürekli toplumsal yararı baz alıyoruz. Bu da oluşturacağımız istihdam ve aynı zamanda toplumsal bir değerdir. Biz bu değerleri geliştirip toplumsal kalkındırmayı ve ülke istihdamını önceliyoruz. Bu ilkeyle başka projelerimizi hayata geçireceğiz” dedi.

SAYIN TAŞKIRAN, ŞAH-MAR BİR PEREKENDE NOKTASI MI?

Taşkıran: “Biz bu yola şehrimize yatırımı amaçlayarak başladık ve hiçbir zaman kaliteden, dürüstlükten ve müşteri memnuniyetinden ödün vermedik. Vermeyiz de. ŞAH-MAR ailesi olarak bir Perakende noktası olmadık, aksine üretime dayalı olduk. Aktif bir yapımız var ve en güzel bir şekilde bunu geliştirme gayretimiz olacaktır.

SAYIN TAŞKIRAN İSTİHDAMA YÖNELİK BİR FİRMA MISINIZ”?

Taşkıran, ‘’Şu an 10. marketimizde yaklaşık 800 personeli istihdam etmekteyiz. Bizim derdimiz apartman kurmak değil, temel amacımız işe ihtiyacı olan vatandaşlarımızı istihdam etmektir. Tecrübeli eğitimli güçlü bir kadromuz var bunu en güzel şekilde verimlilik üzerine üretim odaklı istihdam sağlayacağız.

Temiz, kaliteli ve müşteri memnuniyeti gözeterek müşterilerimize en güzel ürünleri pazarlıyoruz. Bir yandan üretim, bir yandan da istihdam diyoruz. Ekonomisi güçlü ve müreffeh bir Batman için biz de ŞAH MAR ailesi olarak şehrimize katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Biz memleketimizi seviyoruz ve insanımıza değer veriyoruz.

Bize zaman ayıran  ŞAH-MAR yönetim kurulu başkanı iş insanı Mehmet Taşkıran ve tüm ŞAH MAR  ailesine Batman Olay gazetesi olarak teşekkür ederiz, ayrıca ŞAH MAR ailesine yatırım, üretim ve istihdam konusunda  göstermiş oldukları üstün başarıdan dolayı başarılarının devamını diliyoruz.

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.