Sokaklar Karıştı: 5 gözaltı

Sokaklar Karıştı: 5 gözaltı

Asayiş Yayın: 03 Nisan 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 03.04.2024 14:38:00
Editör -
Okuma Süresi: 53 sn.
Takip EtGoogle News

Batman’da DEM partinin seçim kutlamaları sonrası çıkan olaylarda 5 kişi gözaltına alındı.

Batman’da Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanan DEM parti, seçim kutlaması yaptı. Kutlamalar sonrası çıkan olaylarda polis ile göstericiler karşı karşıya geldi. Polis, plastik mermi, tazyikli su ve biber gazı ile göstericilere müdahale etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “2 Nisan 2024 salı günü izinsiz gösteri yürüyüşü yapan, bölücü terör örgütüne yönelik övücü ve destekleyici slogan atan, güvenlik güçlerimize taşla saldıran ve uyarılara rağmen dağılmayıp mukavemet gösteren, Van'da 26, Hakkari Yüksekova'da 29, Hakkari Merkez'de 9, Siirt'te 4, Batman'da 5, Şırnak'ta 10 ve İzmir'de 6 olmak üzere toplam 89 şüpheli gözaltına alınmıştır” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.