Baro Başkanı Şenses’ten DEM’e yapılan baskına tepki

Baro Başkanı Şenses’ten DEM’e yapılan baskına tepki

Gündem Yayın: 25 Nisan 2024 - Perşembe - Güncelleme: 25.04.2024 12:38:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Baro Başkanı Av. Erkan Şenses, yaptığı basın açıklamasıyla önceki gün DEM Partisine yapılan Polis baskınına tepki gösterdi.

Başkan Şenses, açıklamasında “TBMM’de 3. büyük sandalye çoğunluğuna sahip DEM Parti’nin Batman il binasına isimsiz bir ihbar maili nedeniyle dün polis baskını yapılarak arama işlemi icra edildi. Yargı makamlarının isimsiz bir ihbar mailine dayanarak başkaca bir araştırma yapmadan bir siyasi partinin il binasına yönelik arama kararı vermesi hukuki güvenlik ve siyasi partilerin örgütlenme özgürlüğü hakkı açısından kabul edilemez olup yargı-kolluk ilişkileri açısından da sorunlu bir ilişkiye işaret etmektedir. Bir öneride bulunmak gerekirse:  TBMM’nin bir yasal değişiklik yaparak TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin il binalarında arama yapılabilmesini TBMM Başkanı veya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın iznine tabi tutması gerekmektedir. Ancak yurttaşları ve diğer kurumları kim koruyacak sorusu haliyle akla geliyor? En öncelikli husus tarafsız ve bağımsız yargının varlığı! Yargının tarafsız ve bağımsızlığı sağlanmadıkça kimsenin hukuk güvenliğinden söz edilemez” dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.