VAROŞLAR TARİH OLUYOR

Eski ve geri kalmış mahalleler, yeni tapularına kavuştuktan sonra yakın zamanda kentin en modern semtleri haline gelecek.

Gündem Yayın: 02 Nisan 2024 - Salı - Güncelleme: 02.04.2024 17:33:00
Editör -
Okuma Süresi: 48 sn.
Takip EtGoogle News

 

 

Batman’ın bir zamanlar varoş semtleri, imar çalışmalarından sonra modern yaşam alanları olmaya namzet. Huzur, Çay, Beşevler, Hilal, İkizepe mahalleleri, Balpınar Beldesine kadar olan alanların imara açılmasıyla geri kalmış yerleşim yerleri rahat bir nefes aldı.

 Şimdiden arsa fiyatlarının yükselişe geçtiğini belirten semt sakinleri, daha önce kentin birkaç mahallesi dışında diğer mahallelerin oldukça geri kaldığını belirterek “bu mahalleler artık Batmanın Gültepe, Tılmerç, Belde Mahallesi gibi değer kazandı. Şimdiden arsa fiyatları Yüksek fiyatlarla değer kazandı. Daha önce varoş denilen mahallelerde artık lüks siteler inşa edilecek, kamu ve resmi konutlar, yeşil alanlar, park ve bahçelerle Batmanın gözde semtleri olacak” şeklinde konuştular.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.