Kayıp yakınları Seven’in akibetini sordu

Kayıp yakınları Seven’in akibetini sordu

Yaşam Yayın: 24 Mart 2024 - Pazar - Güncelleme: 24.03.2024 15:28:00
Editör -
Okuma Süresi: 50 sn.
Takip EtGoogle News

İnsan Hakları Derneği, her hafta Cumartesi günleri düzenlediği Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın eylemlerinin 625. Haftasında 1998 yılında kayıplara karışan İzzet Seven’in akıbeti soruldu.

Gülistan Caddesi İnsan Hakları anıtı önünde bir araya gelen kayıp yakınları burada basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Av. Sinan İslam Gegin “90’lı yıllarda Batman’da her gün sokak ortasında birkaç kişi infaz ediliyor veya kaçırılıyordu. Yetkililere yazılı olarak başvuru yaptık, ifadelerimiz alındı. Kayıplarımızın akıbetini sorgularken, onlara dair bir iz bulunmadan, hakikatler ortaya çıkarılmadan ve adalet sağlanmadan bu mücadeleden asla geri adım atmayacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Hakikatten ve haklılığımızdan aldığımız meşruiyetle susmayacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.” 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.