Batman Belediyesi Yeni Hizmet Binası törenle hizmete açıldı.

Batman Belediyesi Yeni Hizmet Binası törenle hizmete açıldı.

Gündem Yayın: 20 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 20.03.2024 15:47:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

 

 

 

Bahçelievler mahallesinde yapımını tamamlanan Batman Belediyesi yeni hizmet binasının açılışında konuşan Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Batman'a değer katan, Batman için çalışan herkesle bir araya gelme arzusunda olduklarını söyledi.

 

Biz Batman'ı çok seviyoruz ve bu memlekete sevdalıyız" diyen Nasıroğlu, "Biz bu memleketi çok seviyoruz. Biz şehrimizi ne kadar çok sevip sahiplenirsek o kadar memleketimiz gelişir ve yaşanılabilir bir kent olur. Memleketimiz yatırımcı çeken bir kent olur. Biz bu anlayışı şehrimizde ne kadar çok hakim kılabilirsek işsizlik de o nispette azalır. Bu memlekete yatırım kazandırabilirsek terör de kalmaz. Biz bu memlekette ne kadar çok  eğitimli ve donanımlı bir nesil yetiştirirsek o kentte olumsuz vakalar da azalır." Şeklinde konuştu.

 

 

 

Batman Valisi ve Belediye Başkanvekili Ekrem Canalp ise şunları kaydetti:

 

"Belediyecilik bir çok şeyi aynı anda yürütmeyi gerektiriyor. Bir tanesi finansı yönetmeniz lazım. Yani parayı ve kaynağı iyi yönetmemiz lazım. Eğer parayı ve kaynağı iyi yönetemezseniz sizin hizmet üretmeniz zorlaşır. Yani Batman belediyemizin geçmişteki durumu  malum. Borç batağı görünümünde bir belediyeydi. Bu kadar borç olunca hizmet ve proje üretemezsiniz.  Ne üretirsiniz? Laf üretirsiniz.  Dolayısıyla belediyecelik demek finansı iyi yönetmek demektir. Şuanda şükürler olsun Batman Belediyemiz açılıştan açılışa, temel atmadan temel atmaya ve etkinlikten etkinliğe koşuyoruz. Yetişemiyoruz.

 

Türkiye de hiç olmamış sosyal belediyecilik uygulamalarını halkla buluşturduklarını ifade eden Canalp, şöyle konuştu:

 

"Bunların hepsi gürül gürül para harcamayı gerektiren işler. Evet biz Batman Belediyesi olarak halkımız için gürül gürül para harcıyoruz. Bir şey daha da yapıyoruz. Geçmiş dönemde yapılan yüzde 115 nispetindeki borç oranını yüzde 30'lar nispetine indirmiş bulunuyoruz. Bu nasıl oluyor? Aklın yönetimiyle ve iyi niyetle oluyor. Yani niyetiniz iyi olursa, devletin verdiği kaynağı halka sunarsanız ortaya hem hizmet çıkar hemde borçlar azalır. "

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.