BİR TEPKİDE YENİDEN REFAH PARTİSİNDEN

Yeniden Refah Partisi Batman İl Başkanlığı Ziyaulhak Yamaç, Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkının geri alınmasına tepki gösterdi.

Siyaset Yayın: 03 Nisan 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 03.04.2024 16:41:00
Editör -
Okuma Süresi: 51 sn.
Takip EtGoogle News

 

 

 

 

Yamaç “Yeniden Refah Partisinin ilkeleri olan yönetimde adalet, hukukta adalet, paylaşımda adalet, seçimde adalet ve demokraside adalet ilkeleri gereğince meşru bir ortamda seçilen belediye  başkanlarınin yerine, atanmışların görevlendirilmesini şaşkınlıkla izliyoruz. Bir problemi çözmeye çalışırken onlarca yeni problemin doğmasına sebep olmak akıl işi değildir. Seçim öncesi yeterliliğe haiz olup seçildikten sonra siyasetçileri zorbalıkla görevden uzaklaştırmak, seçmende kin ve nefret oluşturup toplumsal barışı tehdit edeceği için gelişmeleri endişe ile takip ediyoruz. Toplumsal barış ve huzur için hukuk ve siyaset kurumunun yıpratılmaması gerekir. Adaylık başvurusu kabul edilen siyasetçilerin seçildikten sonra memnu haklarını kısıtlaması ve belediyelere kayyum atanması, adalet ve siyaset müessesesinin itibarını zedeleyecektir” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.