BAĞAÇ “BU TARİHİ FIRSATI KAÇIRMAYALIM”

BAĞAÇ “BU TARİHİ FIRSATI KAÇIRMAYALIM”

Gündem Yayın: 23 Nisan 2024 - Salı - Güncelleme: 23.04.2024 11:41:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Türkiye’nin Irak ve körfez ülkeleri ile hayata geçirmeyi planladığı, bölgemiz ve Batman için hayati önem taşıyan ‘Kalkınma Yolu Anlaşması’ projesi hakkında görüşlerini beyan eden İş İnsanı ve Siyasetçi Osman Bağaç, ‘Batman’ olarak bu projede yer almak için herkesin seferber halinde olması gerektiğini belirtti.

Bilindiği üzere; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Başbakanı Muhammed Şiya el-Sudani ile Kalkınma Yolu Anlaşması'na imza atmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kalkınma Yolu Anlaşması sağlam bir yol haritasıdır. Ziyaretimin ve az önce imzalanan anlaşmaların Türkiye-Irak münasebetlerinde yeni bir dönüm noktasını teşkil edeceğine inanıyorum" diyerek projenin önemine vurgu yapmıştı.  Batmanı ve tüm bölgeyi ilgilendiren bu 1200 kilometrelik proje, Basra Körfezi’ndeki Büyük Fav Limanı ile Türkiye’nin güney sınırı arasında bir tren yolu Basra Körfezi’ni Türkiye üzerinden Avrupa’ya bağlayacak proje, 2028’de tamamlanacak. Projenin 17 milyar dolara mal olması öngörülüyor.

BATMAN’A SEFERBERLİK ÇAĞRISI

Irak, Türkiye, Katar ve BAE, Körfez’i Avrupa’ya bağlayan Irak Kalkınma Yolu Projesi’nde işbirliğine ilişkin mutabakat zaptının imzalandığını ve bu minvalde Türkiye’nin bilhassa bölgenin sanayi, lojistik ve üretim üssü olması anlamına da geldiğini ifade eden Bağaç “Batmanın milletvekilleri, tüm siyasileri, bürokratları, mimar ve mühendisler odasınan tüm sivil yapıları, kanaat önderleri, iş insanları herkes seferber olmalıdır. Bu proje tüm Ortadoğu’yu ülkemize, oradan da Avrupa ve dünyaya bağlayacaktır. Bu projeden en iyi şekilde istifade etmek için herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Bu Batmanı üretimde, lojistik ve sanayileşmede merkez haline getirecektir. Batmanın ülkemizin en popüler şehri olacağı gibi, işsizliği tamamen ortadan kaldıracak bir fırsat haline gelecektir. Bu nedenle Batman’a gönül veren, Batman’ı seven herkes bu tarihi fırsat için var gücüyle çalışmalıdır. Belki bu fırsat ile gençlerimizi malayani, istismar ve aldatıcı unsurlardan koruma imkanına da kavuşmuş olacağız” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.