Oduncu ve Tiryaki AKSA Doğalgazı meclise taşıdı

Oduncu ve Tiryaki AKSA Doğalgazı meclise taşıdı

Gündem Yayın: 27 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 27.03.2024 14:40:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

DEM Partisi Batman Milletvekilleri Zeynep Oduncu ve Mehmet Rüştü Tiryaki, AKSA Doğalgaz’ın “kaçak kullanım cezası”na ilişkin kestiği cezaları TBMM’ye taşıdı.

Vekil Oduncu ve Tiryaki verdiği soru önergesi şöyle “Seçim bölgem olan Batman’da AKSA Doğalgaz’ın binlerce aboneye 17 bin ile 30 bin lira arasında “kaçak kullanım cezası” kestiği, habersiz bir şekilde sayaçları söküp götürdüğü bilgisi tarafıma iletilmiştir. Kaçak kullanım olmadığından bahisle söz konusu cezalara itiraz eden yurttaşlara ise AKSA Doğalgaz’ın cevap olarak “Kaçak kullanmadığınızı kanıtlayın” dediği öğrenilmiştir. Bu bağlamda; Son 3 ay içerisinde Batman’da AKSA Doğalgaz tarafından “kaçak kullanım cezası” kesilen abone sayısı kaçtır? Bu cezaların toplam meblağı ne kadardır? “Kaçak gaz kullanımı” hangi yol-yöntem ve araçlarla tespit edilmektedir? Bu yol-yöntem ve araçlar arasında “düşük kullanım bedeli” var mıdır, var ise ceza kesilmesi için bu sebep yeterli görülmekte midir? Yurttaşların uğradığı zararı ortadan kaldırmak ve mağduriyetlerini gidermek için bir girişimde bulunacak mısınız?”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.