Partiler, STK ve Odalar Yürüyüşü yapacak

Siyasi partiler, birçok STK ve oda uyuşturucu tehlikesine dikkat çekmek amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması düzenleyecek.

Gündem Yayın: 22 Mart 2024 - Cuma - Güncelleme: 22.03.2024 14:33:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

 

Cumartesi günü birçok STK, oda ve siyasi partiler uyuşturucu tehlikesine dikkat çekmek amacıyla “Şehrimizde Uyuşturucu İstemiyoruz” adıyla yürüyüş ve basın açıklaması düzenleyecek. Yürüyüş ve basın açıklaması ile ilgili bilgi veren HÜDA PAR Batman İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Demir, “Halkımızın başına gelen en büyük belalardan olan uyuşturucuya ve bu illetin bağımlılığına kurban verecek tek bir gencimiz dahi yoktur. Gençlerimize zehir satarak para kazanan, zenginliklerine zenginlik katan insafsız baronlara dur diyoruz.” dedi.

SİYASİ PARTİLER, BİRÇOK STK VE ODALARDAN ORTAK YÜRÜYÜŞ

Acımasız yöntemlerle, insan canını zehirleme üzerinden gelir elde edilmesine el birliğiyle müsaade etmeyeceklerini belirten Demir, “Uyuşturucu meselesi, her katmandan ve her statüden tüm halkımızı ilgilendiren bir meseledir. Bu nedenle uyuşturucu bağımlılığının önüne geçmek hepimizin sorumluluğundadır. Genç nüfusun yoğun olduğu şehirlerimizde uyuşturucu kullanımına neden olan etkenlerin başında işsizlik, maneviyatsızlık, bilinçsizlik ve sevgisizlik gelmektedir. Bu problem sadece şehre AMATEM binaları inşa etmekle çözülmeyecektir. Toplum olarak gönüllerimize de AMATEM binaları inşa etmemiz gerekmektedir.” ifadelerini kullandı. Bu illete karşı iş adamlarına, yetkililere, sivil toplum kuruluşlarına görevler düştüğünü ve toplum olarak bu illete karşı dayanışmayı ve sevgiyi artırmak gerektiğini ifade eden Demir, “Tüm halkımızı uyuşturucu problemi konusunda daha hassas olmaya; ailemize, evlatlarımıza, komşularımıza, arkadaşlarımıza; yani tüm memleketimize sahip çıkmaya, bu illete karşı her türlü inisiyatifi alarak gerekli ve ilgili yerlere başvurmaya, en nihayetinde bu işin üstesinden el birliğiyle gelmeye davet ediyoruz.” dedi.

YÜRÜYÜŞ CUMARTESİ GÜNÜ

Yürüyüş ve basın açıklamasına; Yarasalar ve Vikingler taraftar grupları, Bir Kalp Bin Umut Derneği, Belediye Bağımsız Adayı Muazzez Bektaş, Esnaf Sanatkârlar Odası, Batman Teknikerler Derneği, Batman Medya Mensupları Derneği, Genç ASKON, Genç MİSİAD, Dünya Uyuşturucu Konfederasyonu ve Sağlık ve Çevrecilik Derneği’nin destek verdiğini belirten Demir, “Şehrimizde Uyuşturucu İstemiyoruz! Batman’da uyuşturucu illeti ile mücadele konusunda farkındalık için yürüyoruz. Cumartesi günü saat: 16.00’da Atatürk Parkı’ndan başlayıp Gülistan Caddesinde bitecek olan yürüyüşe,bu beladan muzdarip tüm halkımızı birlik olmaya, destek ve ses vermeye davet ediyoruz.” çağrısında bulundu. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.