ÇOCUKLAR VE GENÇLER BİLİME İLGİSİ ARTI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bir dizi ziyaret ve açılışlara katılmak üzere Batmandaydı.

Siyaset Yayın: 06 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 06.03.2024 20:57:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

 

 

BAKANLAR, GENÇLİK MERKEZİNİ AÇTILAR…

Batman Valiliğini ziyaret eden Bakan Şimşek ve Kacır, ardından Necat Nasıroğlu Külliyesinde Gençlik Merkezi ve Kütüphane açılışını gerçekleştirdi. Külliyenin konferans salonunda Batman TÜBİTAK Yayınlarıyla Buluşturma Projesinin imza törenine katılan Bakan Şimşek ve Kacır, kütüphanenin Batmanlı gençlere hayırlı olması temennisinde bulundular. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sadece Batman merkezde değil, Hasankeyf’ten Gercüş’e, Beşiri ve Kozluk’tan Sason’a kadar tüm ilçelerde TÜBİTAK kitaplıkları kurduklarını, çocuklar ve gençlerin bilime ilgisini artırdıklarını söyledi.

 

492 OKUL 160 BİN KİTAP İLE BULUŞTURULDU

‘Batman’ı TÜBİTAK Yayınlarıyla Buluşturuyoruz Projesi’yle bilimin toplumla buluşturulmasının hedeflendiğini belirten Bakan Kacır, “Batman’da anaokulundan liseye kadar 492 okulumuza 160 binin üzerinde popüler bilim kitabı ve binlerce dergi armağan etmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Projemize İstanbul ile başlamış, geçtiğimiz hafta da Eskişehir’de devam etmiştik. Bugün de ülkemizin güzide şehirlerinden Batman’da devam etmenin heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“TEKNOFEST İLE GENÇLERİMİZİ GELECEĞİN DÜNYASINA HAZIRLIYOR”

 

Bilgiye erişimi kolaylaştırıp, onların ufkunu genişletmeyi amaçladıkları projenin TEKNOFEST kuşağı gençlerin, tüm Batmanlı öğrenciler için hayırlara vesile olmasını temenni ettiklerini belirten Bakan Kacır, “Dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST ile gençlerimizi geleceğin dünyasına hazırlıyor, bilim ve teknoloji yolculuğunda onların yanında yer alıyoruz. Geleceğin Türkiye’sine giden yolun köşe taşlarını döşeyen, yarınlarımız adına ümidimizi yeşerten nesil olacağından hiç şüphem yok” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.