NASIROĞLU: BATMAN BİLİŞİM VE TEKNOLOJİ DANIŞMA KURULU OLUŞTURACAĞIZ

NASIROĞLU: BATMAN BİLİŞİM VE TEKNOLOJİ DANIŞMA KURULU OLUŞTURACAĞIZ

Siyaset Yayın: 16 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 16.02.2024 15:57:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

 

 

 

Batman'da Bayındır Kütüphanesi'nin temel atma törenine Batman Valisi ve Belediye Başkan vekili Ekrem Canalp, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Bayındır mahallesinde düzenlenen programda açılış konuşmasını Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, yaptı Nasıroğlu, Batman'da en'lerden birini yaşadıklarını söyledi.

 

Nasıroğlu,” Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi'nin geçen yıl 1 milyon 654 bin 852 kişiyi ağırladığını ve  kütüphanenin Türkiye'de en çok kullanıcı sayısına ulaşan ikinci kütüphane olduğunu ifade etti.

 

Batman'da çocukların geleceği için  birçok alanda yatırımları hayata geçirerek atılımlar yaptıklarını aktaran Nasıroğlu, temeli atılan kütüphanenin de bunlardan biri olduğunu vurguladı.

 

 Temelini atılacak olan  kütüphanemiz Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür ve Turizm  Bakanlığıyla da beraber yürüttüğümüz bir konseptin ürünüdür." Diyen Nasıroğlu şöyle konuştu:

 

 " Biz Batman'da şunu hep iddia ettik, dedik ki yeni dönemde farklı olalım. Yani klasiğin biraz dışına çıkalım. İşte, Batman modeli, en'ler diyoruz. İnsanlarımızı bir yerlere getirelim, çünkü insanlarımız buna layıktır. Dolayısıyla bunları yaparken de farklı düşünmemiz, yani  klasik, bildiğimiz ezberlerin dışına çıkarak  bir şeyler yapmamız lazım.   Bu farkındalık ile göreceksiniz ki, Batman'da bu ektiğimiz tohumlar yeşerecek, Batman bölgenin parlayan yıldızı olacak. Biz bu iddia ile, Milli Eğitim'de de güzel  çalışmalar yapıyoruz."

 

Batman'da teknolojiyi yaygınlaştırmak amacıyla Bilişim ve  Teknoloji Danışma Kurulu oluşturacaklarını ifade eden Nasıroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Kütüphanelerle ilgili olarak  geçen hafta Ankara'da  müdürlerimizle  beraber bir toplantımız vardı.  Biz Batman' da kütüphaneciliğin dijitalleştirilmesi yönünde adımlar atıyoruz. Çünkü bizim çocuklar kütüphaneye geldiğinde  teknolojiyi de öğrensin, teknolojiyi de kullansın,  en iyi şekilde öğrensin istiyoruz "dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.