FESTİVALE YOĞUN İLGİ

FESTİVALE YOĞUN İLGİ

Gündem Yayın: 02 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 02.11.2023 14:39:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Valiliği koordinesinde; Batman Belediyesi, Kozluk Kaymakamlığı, Kozluk Belediyesi, İl Özel İdaresi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle “Kozluk Şehr-i Zor Doğa Kültür ve Turizm Festivali’ yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Üç gün süren festival kapsamında doğa yürüyüşü, kamp etkinliklerinin yanı sıra Hazo kalesinde gökyüzü gündüz gözlem etkinlikleri ve Kale Mahallesi’ndeki İbrahim Bey Camisi’nde ilahi ve ney dinletisi de gerçekleştirildi.

CANALP ÇİFTÇİ STANDLARI TEK TEK GEZDİ

Festival, Vali Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp’in katılımıyla, ilçe merkezinde bir statta düzenlenen kapanış programıyla son buldu. Vali Canalp, köylerde yetiştirilen ürünlerin ve el sanatlarının sergilendiği stantları tek tek ziyaret ederek, üreticilerle bir süre sohbet etti.

ÜRETİME KATKI SUNANLARA BELGE

İlçede yetiştirilen ürünlerin üretim kapasitelerinin geliştirilmesine katkı sunan üreticilere teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından festival, ilçede görev yapan müzik öğretmenlerinin konseriyle devam etti. Program, festival kapsamında düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye giren Batmanlı Fotoğrafçı Orhan Kartal’a ödül verilmesinin ardında son buldu.

GASTRONOMİ FESTİVALİ ÜÇ HAFTA SONRA YAPILACAK

Programın sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Canalp,  “Festivaller şehri Batman, İlke sözüyle başlatmış olduğumuz ilçe festivallerimizin şu anda sonuncusunu Kozluk’ta gerçekleştirdik. Festivallerimizin en sonuncusu Batman Gastronomi festivali ile festivallerin finalini yapacağız. Finali de muhteşem olacak. Üç hafta sonra gastronomi festivalimizi gerçekleştireceğiz. Tarih netleştiğinde kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.