Taş fırınlarında pişen lezzetler Ramazan sofralarını süslüyor

Taş fırınlarında pişen lezzetler Ramazan sofralarını süslüyor

Yayın: 24 Mart 2024 - Pazar - Güncelleme: 24.03.2024 15:39:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Türkiye'nin yemek kültürüyle adından söz ettiren kentlerinden Batman'da, tepsi yemeklerinden, Güveç ve lahmacundan sulu ev yemeklerine kadar birçok lezzet, mahallelerdeki taş fırınlarda pişirilerek sofralardaki yerini alıyor.

Damak tadına önem verenlerin hem gözüne hem de midesine hitap eden Batman'da etli, bol salçalı, acılı ve baharatlı yemekler mutfak kültürünün temelini oluşturuyor. Yemek kültürünün çok çeşitli olmasından dolayı fırınların tercih edildiğini belirten Gültepe Mahallesinde bulunan Yücebağ Ekmek Fırını işletmecisi Mevlüt Çeni, "Özellikle ramazan ayında fırında pişirdiğimiz yemeklerin sayısı çok artar. Yemek tepsilerinin yanında lahmacun, pide, tuzda tavuk, çömlek gibi çok sayıda yemeği fırında pişiriyoruz. Yoğunluğu azaltmak için vatandaşlardan yemeklerini erken getirmelerini söylüyoruz. Buna rağmen yoğunluktan biz hem çok yoruluyoruz hem de orucumuzu fırında açmak zorunda kalıyoruz." dedi.

‘ÇÖMLEK GİBİ ÇOK SAYIDA YEMEĞİ FIRINDA PİŞİRİYORUZ’

Fırıncı Ramazan Canpolat ise oruçlu olmaları ve havanın sıcak olması nedeniyle ocak başında zor anlar yaşadıklarını ifade etti. Yoğunluğa rağmen yemekleri en lezzetli şekilde pişirmeye gayret gösterdiklerini anlatan Caner Karabaş, "İşimizin zorluğuna rağmen vatandaşlarımıza en güzel hizmeti vermeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımız taş fırınlarda pişen yemeklerin ayrı bir lezzet kazandığını belirterek yemeklerini taş fırınlarımızda pişiriyorlar. Özellikle tepsi kebabı, patates, soğan, domates, patlıcan yemekleri odun ateşinde lezzetleniyor. Biz de bu yemekleri güzelce pişirerek iftar sofralarına eşsiz tatlar kazandırdığımız için mutluyuz." diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.