Belediye’den ebeveyn eğitim semineri

Belediye’den ebeveyn eğitim semineri

Gündem Yayın: 14 Ocak 2024 - Pazar - Güncelleme: 14.01.2024 12:13:00
Editör -
Okuma Süresi: 1 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Belediyesi, 'Kadın Dostu Kent' projesi kapsamında düzenlediği ebeveyn eğitim seminerini 19 Mayıs Mahallesi’nde bulunan Bahar Anaokulu'nda gerçekleştirdi.

Batman Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik, sağlıklı nesiller yetiştirme vizyonuyla ebeveynlerin bilgi birikimlerini artırmayı hedefliyor. Seminerde, 'Bebeklik Dönemi', 'Çocukluk Dönemi' ve 'Ergenlik Dönemi' gibi evreler üzerine temel bilgiler sunuldu.

ANNE İLE ÇOCUK ARASINDA DUYGUSAL BAĞIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Psikolog Halime Demir Yıldız, çocuğun gelişiminde çocukluk dönemine dikkat çekerek: “Bu evre, anne ile çocuk arasındaki duygusal bağın güçlendiği, gelişimin hız kazandığı ve çocuğun çevresel etkileşimlerden yoğun şekilde etkilendiği bir dönemdir” şeklinde konuştu. Seminerde ayrıca, güvenli bağlanma, disiplin kuralları, ödül ve ceza yöntemleri, koşulsuz sevgi, teknolojinin sağlıklı kullanımı ve dikkat eksikliği ile hiperaktivite bozukluğu gibi konularda annelere yönlendirici bilgiler aktarılırken, öğrenci velileri bu seminerden oldukça memnun kaldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.