LAÇİN ,”EKMEĞE ZAM YAPILMASINI İSTİYORUZ”

LAÇİN ,”EKMEĞE ZAM YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Gündem Yayın: 10 Şubat 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 10.02.2024 21:38:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

 

Son zamanlarda Un, maya, susam, odun gibi zaruri ihtiyaçların artması nedeniyle Batman Fırıncılar Derneği Başkanı Adnan Laçin, “birçok çevre illerde ekmeğe zam yapıldı bir bizde zam yapılmadı biz fırıncı esnafı ‘da zam istiyoruz” dedi.

Batman Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı konferans salonunda bir araya gelen Batman Fırıncılar Derneği Başkanı Adnan Laçin ve fırıncı esnafı ekmeğe zam yapılmasını istediler.

ARTAN MALİYETLER NEDENİYLE ZOR DURUMDAYIZ

Konuyla ilgili Gazetemize açıklama yapan Batman Fırıncılar Derneği Başkanı Adnan Laçin “şu an 400 gram ekmek 11 TL 200 gram Ekmek ise 5.5 kuruştan satılmakta, bir çok ilde ekmeğe zam yapılırken bir bizde ekmeğe zam gelmedi. Böyle giderse iflas edeceğiz.

Şu an derneğimize  300 fırıncı esnafı kayıtlı  ve son  günlerde artan maliyetler işçi ,kira ve diğer giderler iyice belimizi büktü, Fırıncı Esnafı Kara kara düşünüyor, geçen yıl odunun tonu bin 200 lira iken şimdi  3 bin 500,50 Kiloluk Un  geçen yıl  420 liradan 650 ile 640 liraya yükseldi, maya kolisi 260 liradan  450 liraya, susam 330 liradan 420 liraya yükseldi, ve bununla beraber birçok ürün yükseldi. Onun için bir an önce ekmeğe zam yapılmalı ,” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.