41 kişi aday hakem oldu

41 kişi aday hakem oldu

Gündem Yayın: 14 Şubat 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 14.02.2024 13:55:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

TFF tarafından Türkiye geneli yaşanan hakem sayı eksikliğini gidermek için TFF Hakem akademisi ile Batman İl Hakem Kurulu ortak çalışmasıyla daha önce hakemlik için başvuru yapan 137 kişi çeşitli sınavlardan geçirildi.

Ocak ayında bir hafta süren online eğitim, yüz yüze eğitim, online futbol kural sınavı ve atletik testlerden başarılı olan 16’sı kadın, 25’i erkek olmak üzere 41 kişi aday hakem olmayı hak kazandı. İl Hakem Kurulu Başkanı Hamdullah Gökmen; “Aday hakemlerimiz, İl Hakem Kurulu koordinasyonunda hızlı bir şekilde saha eğitimine tabi tutularak okullara arası, amatör müsabakalar ve alt liglerdeki maçlarda görevlendirilmeye başlandı. Hakemlik sabır, zaman ve tecrübe isteyen ve bir o kadar da güzel bir meslektir. Bunun için bütün ekibimizle büyük bir gayret ve çaba sarf ediyoruz. Hakem adayı 41 arkadaşımızın heyecanı, istekleri ve mutlulukları bizleri de umutlandırıyor. Amacımız genç ve yetenekli hakemlerimizi üst liglere çıkarmaktır. Bunun içinde elimizden geleni yapıyoruz. Amacımız Türkiye’de örnek iller arasına girmektir.” diye konuştu. 

“GENÇLERE KAPIMIZ AÇIKTIR”

Hakem olmak isteyen yeni gençlere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirten İl Hakem Kurulu Başkanı Hamdullah Gökmen, isteyenlerin www.batmanihk.com internet adresinde yer alan aday hakem başvuru formunu doldurmalarının yeterli olduğunu ve kendilerine geri dönüş sağladıklarını söyledi.  İl Hakem Kurulu Başkanı Hamdullah Gökmen bu zorlu süreçte yanlarında olan Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk’e, Spor Şube Müdürü Burak Eren’e, BATSO Başkanı Sayın Abdülkadir Demir’e, eğitim salonunu hakemler için tahsis eden Mezopotamya hotel yönetimi ve çalışanlarına teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.