HDP, DBP ve Yeşil Sol Parti’de yeniden yapılanma süreci

HDP, DBP ve Yeşil Sol Parti’de yeniden yapılanma süreci

Siyaset Yayın: 13 Temmuz 2023 - Perşembe - Güncelleme: 13.07.2023 16:49:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

HDP, DBP ve Yeşil Sol Parti, seçim sonuçlarıyla birlikte yeniden yapılanma ve toplumsal örgütlemeyi güçlendirmek için yeniden alanlara çıkarak halkla yeni bir süreç başlattı.

HDP genel merkezin daha önce aldığı kongre kararıyla birlikte tüm yerellerde olduğu gibi Batman’da da halk toplantılarıyla yeni bir sürecin startı verildi. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Son yıllarda yaşanan ve seçim süreciyle beraber artan haliyle halkımız ve hareketimiz arasındaki örgütlenme ve iletişimin azaldığı süreci yeniden yapılanmayla aşabileceğimiz bu süreçte hareketimizin en temel öznesi olan halkımızla buluşma toplantılarının ilki tekstil emekçisi kadınlarla yapıldı. Bu buluşmaya TJA, il eş başkanları ve belediye eş başkanı, meclis üyeleri dahil olurken tekstil emekçileri dinlendi. Görüş, öneri ve eleştirilerin alındığı toplantının ardından akşam saatlerinde DBP Eş Genel Başkanı ve Batman milletvekili Keskin Bayındır, PM üyeleri ve il örgütleri dahil oldu. Önümüzdeki sürecin nasıl inşa edileceği ile ilgili perspektiflerin sunulduğu, eleştirilerin not alındığı ve görüş, öneri temelinde yapılacak örgütlenmelerin belirlendiği toplantı geç saatlere kadar devam etti.  HDP, DBP ve YEŞİL SOL PARTİ olarak toplantılarımız 15 gün sürecek ve tüm ilçe, belde ve bölgelerde alınacak” denildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.