Peynir fiyatları yükseliyor

Peynir fiyatları yükseliyor

Yayın: 11 Eylül 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 11.09.2023 15:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Üretim maliyetlerindeki artış, süt ürünlerinin fiyatına da zam gelmesine yol açtı. Kasaplarda kuşbaşı et kilosu 220 liradan, şarküterilerde  Van otlu peynirin kilosu ise 200 liradan satılıyor.

Peynir çeşitleri arasında benzersiz tadı ve yüksek fiyatıyla kahvaltı sofralarının özellikli ürünü olan Van otlu peyniri Batman’da 200 TL’yi buldu. Artan maliyetler, nakliye, kira, personel maaşları, süt ve yemdeki artışlar, peynir fiyatlarının bu sene daha da yükselmesine neden oldu. Siirt otlu peynirinin de aynı tarifeyle tezgahlarda yer edindiğini kaydeden Mahmutoğlu peynircilik işletme yetkilisi Mahmut Beğde “Peynir fiyatları artan maliyetler nedeniyle artmış durumda. Gidip gelirken belli nakliyat masrafı, giderler, mazot pahalılığı, eleman ve kira masrafları gibi faktörler, haliyle peynir fiyatlarına yansıyor. Otlu koyun peynirlerimizi Van ve Siirt’ten Batman’a getiriyoruz” dedi.

Van otlu koyun peynirini geçen sene 60-80 TL arasında sattıklarını kaydeden şarküteri esnafı,  “Bu sene Van otlu peynirlerimizi 200 TL’den satışa sunuyoruz. Eritme peynirlerimiz de geçen sene kilosu 35-40 TL arasında iken bu sene 170 TL’den satıyoruz” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.