BAB-GED’den MİD-DER’e Ziyaret

BAB-GED’den MİD-DER’e Ziyaret

Gündem Yayın: 11 Ocak 2024 - Perşembe - Güncelleme: 11.01.2024 14:34:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, Batman Midyatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği ziyaretinde Gazze’de yaşanan sivil ve gazetecilerin katliamından dolayı ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü buruk geçirdiklerini söyledi.

Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği (BAB-GED) Başkanı Veysi Demir, Başkan Yardımcısı Bulut Kutlu, Genel Sekreter M. Salih Seyhan ve yönetim kurulu üyesi Ekrem Turgut ve Şehmus Ustabaşı’dan oluşan heyet, Batman Midyatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği (MİD-DER) Başkanı Berati Mehmetoğlu ve yönetimini ziyaret etti.
Dernek çalışmalarıyla, Midyat kültürü ve sosyal yapısıyla ilgili bilgi veren Mehmetoğlu, “Dernek olarak ayırım yapmaksızın kapımız herkese ve her kesime açıktır. 2 bin kişiye yardımda bulunduk. Down sendromlu çocuklara yönelik Midyat’a gezi etkinliğimiz oldu. Onların ve yardımda bulunduğumuz insanların sevincini gördüğümüz zaman çok mutlu oluyoruz.” ifadelerini kullandı. BAB-GED’in ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getiren ve ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan MİD-DER Başkanı Mehmetoğlu, “Vatandaşlarımızın şehir, ülke ve dünya gündemiyle ilgili gerçek bilgilere erişiminde önemli aktörlerden biri de medya sektörü ve basın mensuplarıdır. Halkı bilgilendirmek maksadıyla, mesai mefhumu olmadan her şart altında görevini yapmaya çalışan gazeteci arkadaşlarımızın özverileri takdire şayandır. Bu vesileyle ilimizde görev yapan yerel ve ulusal tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, görevlerinde kolaylıklar ve üstün başarılar diliyorum" dedi. Ziyaret sırasında söz alan BAB-GED Başkanı Veysi Demir’de dernek olarak MİD-DER’e ve Batman’a ve halka hizmet eden tüm STK’lara destek vermeye hazır olduklarını söyledi. ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ ile açıklama yapan Demir, “Gazze’de yaşanan katliamlar ve soykırımın dünya kamuoyuna yansımasın diye gazeteciler ve aileleri bilerek katlediliyor. Gazze’de şu ana kadar 112 gazeteci katledildi ve 43 gazetecialıkonuldu. Bu sayılar sürekli artıyor. Gazeteciler ‘haber geçmeyin’ diye tehdit edilip aileleriyle birlikte katlediliyor. Gazze’deki meslektaşlarımız hayatları pahasına mesleklerini yapıyorlar. Tüm basın mensupları Gazze’deki meslektaşlarımıza destek olmalı ve sahip çıkmalıdır. Meslektaşlarımızın acısını paylaşıyor ve bu vahşetten dolayı 10 Ocak’ı buruk olarak geçiriyoruz.” şeklinde konuştu. Ziyaret hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.