‘Halepçe katliamı unutulmayacak’

‘Halepçe katliamı unutulmayacak’

Siyaset Yayın: 16 Mart 2023 - Perşembe - Güncelleme: 16.03.2023 16:51:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü, Dünya tarihinin en kitlesel sivil katliamı olan Halepçe katliamının 35’inci yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması düzenledi.

HDP Batman İl Örgütü hizmet binası önünde düzenlenen basın açıklamasına HDP İl Eş Başkanı Hürriyet Kaytar ve Hüseyin Sarık, parti yöneticileri ile partililer katıldı. Halepçe katliamının 35’inci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen basın açıklamasında, “İnsanlık ailesinin ‘soykırım’ olarak hatırlayacağı, 5 bin Kürt’ün katledildiği ve hafızalara annelerin evlatları üzerine cansız bedenleriyle kapaklandığı fotoğraflarla kazınan Halepçe Katliamını unutmayacağız. Kürt çocuklarının “Dayê bêhna sêvan tê/Anne elma kokusu alıyorum” feryatlarını unutmayacağız. Halepçe Katliamının müsebbibi Saddam Rejimi olsa da rejime Kürtler üzerinde denemesi için kimyasal silah verenleri unutmayacağız. Halepçe Katliamını görmezden gelenleri unutmayacağız. Hiçbir katliam haklı olanı, meşru olanı yok edemedi. Halepçe Katliamı da Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesini bitiremedi. Bu tarihi hakikatten ders almayanlar, benzer bir şekilde bugün Afrin’de, Serêkaniyê’de sivil halka saldırıyor” denildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.