Batman’daki kuyumcu cinayetinde yeni gelişme

Batman’daki kuyumcu cinayetinde yeni gelişme

Asayiş Yayın: 11 Haziran 2023 - Pazar - Güncelleme: 11.06.2023 11:56:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Çayı kenarında cesedi bulunan 38 yaşındaki kuyumcu Ömer Toptemiş cinayetinde flaş gelişme yaşandı. Kuyumcu Toptemiş’in otomobilini satın alma bahanesiyle götürdüğü Batman'da öldüren cinayet zanlısı Nezif Kaçkin'i kolundaki ve ayakkabısındaki kan izleri nedeniyle yakayı ele verdiği ortaya çıktı.

28 Eylül 2022 tarihinde kuyumcu Toptemiş'in, otomobilini satın alma bahanesiyle aracı test etmek için gittikleri Batman'da tabancayla 3 el ateş edip öldüren cinayet zanlısı Nezif Kaçkin, cesedini de Batman Çayı'nın kenarına attı. Aynı otomobille ilçeye dönen Kaçkin, aracı Cami Mahallesi'nde kapıları açık halde terk edip ayrıldı.

Aracın terk edildiği yere sevk eden polis ekipleri, aracın koltuğunda kan ve ön camında kurşun izine rastladı. Aracın terk edildiği yere tekrar dönen cinayet zanlısı Nezif Kaçkin'in ayakkabı ve kolundaki kan izleri fark edilince gözaltına alındı. İncelemede, Kaçkin'in üzerindeki lekelerle Toptemiş'ten alınan kan örneğinin aynı olduğu belirlendi. Kaçkin'in telefonundaki incelemede de sosyal medya mesajlaşmalarından Eyüp Kara ile Şaip Demirel'in de olayla ilişkili olduğu tespit edildi.

Batman Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı iddianameyle Batman 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianamenin ilk duruşması 6 Haziran'da görüldü. Mahkeme, şüphelilerin telefonlarındaki inceleme raporlarının istenmesi, görgü tanıklarının dinlenmesi ve kuvvetli suç şüphesini gösteren diğer delillerin bulunması için şüphelilerin tutukluluk hallerinin devamına karar verip, duruşmayı 17 Ağustos'a erteledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.