Mehdi Öztüzün ihraç edildi

Mehdi Öztüzün ihraç edildi

Yayın: 12 Mart 2024 - Salı - Güncelleme: 12.03.2024 16:46:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

DEM Parti Batman İl Teşkilatı, Batman Belediye Eşbaşkan Adayı Mehdi Öztüzün’ün partiden ihraç edildiğini duyurdu. 
Batman Arî-Der, Bahar Kültür Merkezi, Barış Anneleri, DBP, DEM Parti, MEBYA-DER, TUHAD-DER, TJA, Gençlik Meclisi’nden oluşan kurumlar koordinasyonu, kentteki durumu değerlendirerek şok bir karara imza attı. Açıklamada “Halkımız ve partimiz açısından önemli bir seçim sürecinin içindeyiz. Partimiz bu sürece hazırlanırken 31 Mart Yerel Seçimlerinde Belediye Eşbaşkan adaylarımızın halk oylamasıyla seçileceğini kamuoyuna açıklamış ve adaylarımız büyük bir şeffaflıkla halk tarafından belirlenmiştir. İddialı olduğumuz 90 seçim bölgesinde 100 bini aşkın delegasyon oy kullanarak tercihte bulunmuştur. Halkın iradesinin tam yansıması için iki turlu seçim sonucunda birinci olan tüm aday adaylarımız partimizin adayları olarak açıklanmış, halkımız büyük bir katılım ve coşkuyla demokrasi şöleni olarak gerçekleşen ön seçimi sahiplenmiştir. Halkımızın parti, partimizin halk olduğu gerçeğinden rahatsız olan bazı kişi ve çevreler bu büyük demokrasi örneğini iktidar ve kişisel ikballerine tehlike olarak görmüş ve büyük halk kenetlenmesine karşı bir saldırı kampanyası başlatmıştır.
Kadın özgürlük mücadelemizin önemli bir kazanımı olan ve dünya demokrasi tarihine geçen eşbaşkanlık sistemi partimiz açısından asla taviz verilmeyecek bir devrimdir. Partimizin her kademesinde uygulanan bu ilke seçimler için de geçerlidir. Yerel yönetimlerin herhangi bir kademesine seçilmek için partimize başvuran her aday adayı bu ilkeyi kabul ederek başvuru yapmıştır. Partimizin programında, halk oylaması yönetmeliğinde bu husus açıkça ifade edildiği gibi kurullarımızca 31 Mart Seçimleri için aday adaylarıyla yapılan mülakatlarda da bu husus açıkça ifade edilmiş ve tüm aday adayları eşbaşkanlık ilkesini kabul ettiklerini beyan etmiştir. Bize başvuran tüm aday adaylarımız, eşbaşkanlık için başvurmuştur. Halk oylamamız büyük bir başarıyla sonuçlandıktan sonra Batman Belediye Eşbaşkan adayı olarak seçilen Mehdi Öztüzün beyanının aksine bir tutumun içine girmiştir. İl örgütümüz ve merkezi komisyonlarımızın tüm çözüm çabalarına rağmen bizim açımızdan kadın iradesinin yok sayılması ve eşbaşkanlık ilkemizin reddi anlamına gelen Belediye Başkanı olma tutumunda ısrar etmiştir. Kurulduğu günden itibaren resmi ideoloji ve karanlık güçlerin tetikçiliğini yapan, binlerce yurtseverimizin kanında eli olan, Kürt halkına yönelik topyekûn saldırı içeresinde olan karanlık yapıların Batman halkına, partimize ve değerlerimize yönelik özel ve psikolojik saldırılara zemin sunmuştur. Parti örgütlerimiz ve yurtsever Batman halkı, faşizmin Kürt halkına karşı yürüttüğü topyekûn savaş konsepti kapsamında kayyım politikaları, sahte seçmen, baskı ve rehin alma politikalarına karşı zor şartlarda seçim çalışması yürütürken Mehdi Öztüzün kişisel ikbalini öncelemiş, çoğunlukla seçim çalışmalarına katılmaktan imtina etmiştir. Partimizin sorunları parti mekanizmalarında çözme çabalarına karşı Öztüzün, sanal medya üzerinden kültürümüze ve parti disiplinine aykırı tutum ve pratiğinde ısrar etmiş; adeta partimize, değerlerimize karşı bir karalama kampanyası başlatmıştır. Kürt halkının büyük bedellerle şekillendirdiği yurtseverlik değerleri ve kazanımlarına aykırı tutum ve özellikle kadın özgürlük mücadelesinin yarattığı değerlere saldırı asla kabul edilmeyecektir. Batman halkı da büyük emek ile yarattığı bu büyük değerlere uymayan hiç kimse ile yürümeyecek ve bu değerlere saldıranlara karşı da gerekli tutumu gösterecektir.
Gelinen aşamada partimize, yurtseverlik kültürümüze ve kadın iradesine karşı tutumu nedeniyle Mehdi Öztüzün ile partimiz ve kurumlarımız ile herhangi bir bağı ve ilişkisi kalmamıştır. Öztüzün’ün belediye eşbaşkan adayımız olmadığını kamuoyuna duyuruyoruz. Batman’da bütün karanlık yapıların ve kişisel ikbal sevdalılarının geliştirmek istediği karalama kampanyasına karşı tüm yurtsever Batman halkını yerel yönetim seçimlerinde DEM Parti etrafında kenetlenmeye ve her türlü karanlık oyunu boşa çıkarmaya çağırıyoruz” denildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.