BATMAN'IN SEL RİSKLERİ ELE ALDI

BATMAN'IN SEL RİSKLERİ ELE ALDI

Siyaset Yayın: 14 Aralık 2023 - Perşembe - Güncelleme: 14.12.2023 13:18:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Vali Ekrem Canalp, Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ve beraberlerindeki heyet, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta'yı ziyaret etti. Ziyarette, Batman ve çevre ilçelerin sel risklerine karşı alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmalar ele alındı.

19 Kasım'daki sel felaketinin ardından yapılan ve yapılacak işlerin görüşüldüğü toplantıda, Batman il merkezi ile Kozluk, Sason ve Beşiri ilçe merkezlerinin sel riskine karşı bütüncül bir çalışma içinde ele alınması konuşuldu.  Batman il merkezindeki sel riskini azaltmak amacıyla yeni bir Kuşaklama Kanalı yapılması ve DSİ Sulama Kanalının entegre edilerek taşkın sularının şehir merkezinden uzaklaştırılması tartışıldı. Ayrıca, Batman il merkezi ile Hasankeyf ilçesi, Kozluk Bekirhan ve Batman Merkez Balpınar Beldeleri arasında kalan köylere doğal cazibe ile içme suyu sağlayacak "Silvan Barajından Batman’a su getirme projesi" ve Kozluk, Beşiri ilçeleri ile İkiköprü beldesi ve köylerine içme suyu temini için "Garzan Barajından İçme Suyu getirme Projesi" ele alındı. Toplantıda ayrıca, Batman Çayı Islahı'nın devam eden 3. Kısım işinin yanı sıra kalan 22 km'lik kısmın da "Batman Çayı Islahı 4. Kısım" olarak yatırım programına teklif edilmesi konusu karara bağlandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.