BATMAN AFET BÖLGESİ İÇİN SEFERBER OLDU!

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ile Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından afetzedelere Batmanlılar

Gündem Yayın: 09 Şubat 2023 - Perşembe - Güncelleme: 09.02.2023 15:20:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

UMKE EKİBİ DEPREM BÖLGESİNDE

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için 19 araç ve 72 personel deprem bölgesinde görevlendirilirken, aynı zamanda tıbbı lojistik desteği de sağlandı. Batman Eğitim Araştırma Hastanesi ve İluh Devlet Hastanesinde deprem bölgesinden gelen ve çoğunluğunu Adıyaman’da ikamet eden vatandaşların oluşturduğu afetzedelerin ayakta ve yatarak tedavileri devam edildiği kaydedildi.

BATMAN TEKSİAD 32 ARAÇ YARDIMI YAPTI

Batman Teksiad organizasyonu ile, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Hatay ve ilçelerine deprem bölgesine insani yardım ve yanı sıra tıbbi malzeme gönderdi. Teksiad Başkanı Halil Yaşar yapığı açıklamada “Teksiad ve ailesi olarak 32 yardım aracımız belirtmiş olduğumuz il ve ilçelerinde organize ederek kendi kadromuzla depremzedelere ulaştırmak üzere yola çıkardık. Teksiad olarak illere göndermiş olduğumuz araçlarla orada zor durumda kalan aileler bu araçlarla ilimize getiriyoruz” dedi.

104 GÖNÜLLÜ KORUCU DEPREM BÖLGESİNDE

Sason ilçesinde görev yapan 101 korucu gönüllü olmak için Deprem bölgesine gönderildi. Sason Kaymakamlıktan yapılan açıklamada “Tamamı Gönüllü olup İlçe Jandarma Komutanlığımızda görevli toplamda 104 Güvenlik Korucumuz, 2 Astsubay ve 2 Uzman Çavuşumuz, Gaziantep Islahıye ilçemize Valimiz Sn. Ekrem Canalp’ın koordinasyon ekibine katılmak için yola çıktılar. Allah yardımcıları olsun.”

HAL KOMİSYONCULARI DERNEĞİNDEN DEPREMZEDELERE YARDIM

Batman Sebze öeyve ve hal komisyoncuları derneği Başkanı Abid Taymur sebze hali komisyoncuları olarak toplanan yardımları Gaziatep İslahiye’ye gönderdi. Bir yardım tırıyla depremzedelere destek olan Taymur yardımlar içinde “Su ekmek sebze ihtiyaç duyulan ne varsa islahiyedeki kardeşlerimize. ve diğer ilerdeki. kardeşlerimize de gereken yardımları yapacağız. Gün dayanışma ve birlik beraberlik günüdür. Bu acı hepimizin acısıdır.  Bu yardımlarımız devam edeceğiz. Depremzede kardeşlerimizle dayanışma içinde olacağız.”dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.