Tarihi manastırı turizme kazandırılıyor

Tarihi manastırı turizme kazandırılıyor

Gündem Yayın: 12 Temmuz 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 12.07.2023 13:45:00
Editör -
Okuma Süresi: 54 sn.
Takip EtGoogle News

Batman’ın Sason ilçesinde bulunan yaklaşık 800 yıllık olduğu tahin edilen Havari Petrus Komk Manastırı olarak da bilinen Saint Pierre Manastırı için kaymakamlık harekete geçti.

Çalışma grubu oluşturan Sason Kaymakamlığı, tarihi manastır için yürüyüş güzergâhlarıyla ziyaret edilmesi ve turizme kazandırılması planlanılıyor. Havari Petrus Ermeni Manastırı veya Komk Manastırı olarak da bilinen Saint Pierre Manastırı, yörede yaşayan halk tarafından,  Komk, ismiyle adlandırılıyor. 

HAVARİ PETRUS KOMK MANASTIRI 800 YILLIK

Günümüze büyük bir bölümü yıkılmış vaziyette ulaşan manastır kareye yakın dikdörtgen bir alan üzerinde inşa edilmiştir. Yıllar içerisinde tahrip edilen tarihi manastırın turizme kazandırılması için Sason Kaymakamlığı harekete geçti. Çalışma grubu oluşturan Sason Kaymakamlığı, tarihi manastır için yürüyüş güzergâhlarıyla ziyaret edilmesi ve turizme kazandırılması planlanılıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.